2021 was een bewogen jaar. En jaar waarin data binnen veel organisaties centraal stond en onderdeel is gaan uitmaken van de dagelijkse bedrijfsvoering. Het aantal organisaties die gebruik maken van Business Intelligence is fors toegenomen, en zal de komende jaren alsmaar gaan stijgen. In dit blog blikken we vooruit op de BI-trends die we in 2022 kunnen verwachten. Ben je klaar voor een datagedreven organisatie? 

Datakwaliteit, datagedreven cultuur en data governance

Drie onderwerpen die, jaar op jaar, weer worden genoemd als belangrijkste trends binnen BI. De stabiliteit van deze trends toont aan dat de relevantie van data van goede kwaliteit, een datagedreven cultuur én het beheer van data enorm hoog ligt. Echter weerspiegelt dit ook het feit dat veel organisaties nog worstelen met deze punten, waardoor ze hun doelen nog niet altijd hebben kunnen bereiken. In 2022 zullen we deze onderwerpen dan ook weer veel terug zien komen binnen organisaties en hun plannen. 

Augmented Analytics

In 2022 wordt verwacht dat Augmented Analytics één van de populairste topics gaat worden binnen BI. Het afgelopen jaar heeft het langzaam zijn intrede gedaan in de wereld van BI, en zijn steeds meer organisaties het gaan omarmen. Voor 2023 wordt zelfs verwacht dat de markt van Augmented Analytics $13 miljard waard is (US). Een trend waar we dus nog véél van zullen horen…

Wat is Augmented Analytics?

Augmented Analytics helpt om grotere gegevenssets om te zetten in kleinere en beter verteerbare informatie. Dit wordt onder andere gedaan via statistische en taalkundige technologieën (NLG), zoals Machine Learning (ML) en kunstmatige intelligentie (AI). Door deze verschillende onderdelen te combineren wordt een uitgebreid onderzoek naar verborgen patronen gestart, welke een samenhangend beeld over onbewerkte gegevens en inzichten kunnen bieden. Teams worden hierdoor geïnformeerd over mogelijke acties, en kunnen snel schakelen.

Predictive Analytics

Voorspellende rapportages behoren tot één van de meest prominente onderwerpen binnen BI, en zullen we de komende jaren veel terug gaan zien. We zien dat predictive analytics al veel wordt gebruikt binnen organisaties die al langere tijd werken met hun data, en toe zijn aan nieuwe stappen. Want of het nu gaat om het beoordelen van klantwaardes, of het maken van prognoses. BI-technologieën stellen ons in staat om toekomstige, zakelijke trends te voorspellen op basis van bestaande gegevenspatronen. Een ontzettend waardevolle trend binnen BI, en daarom ook voor komend jaar weer een van de populairste.

Datagedreven werken-narrow casting- power bi- business intellegence-KPI Solutions-meeting-koppelingen-AI-Power Bi Kopplingen
Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML)

Artificial Intelligence en Machine Learning zijn populaire technologieën die alsmaar vaker worden toegepast binnen BI. Ze zijn belangrijk voor het signaleren van afwijkingen of onverwachte trends, waardoor organisaties bijvoorbeeld nóg sneller actie kunnen ondernemen. In 2022 zullen organisaties, die verder zijn op het gebied van datakwaliteit en een datagedreven cultuur, deze technologieën meer gaan omarmen en inzetten binnen hun organisatie.

Mobiel BI-gebruik

Bedrijven staan onder druk om beslissingen sneller en beter te nemen. Om hierin te kunnen faciliteren worden o.a. mobiele BI-systemen ingezet. Door de inzet en het gebruik van mobiele BI, hebben gebruikers overal en altijd inzicht. Of dit nu thuis, in de trein, in de vertrekhal van een luchthaven óf tijdens een vergaderpauze is. Informatie is altijd en overal beschikbaar door de inzet van mobiele BI. Een mooie trend, welke door het hybride werken van de afgelopen 2 jaar veel aan populariteit heeft gewonnen. Door ‘het nieuwe normaal’ zal mobiel BI-gebruik in het komende jaar dan ook alsmaar verder toenemen.

Onze BI Specialisten zijn expert in het ontwikkelen en optimaliseren van mobiele Power BI rapportages. Benieuwd naar de mogelijkheden hiervan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Power bi-KPI Solutions-sales-Dashboards-datagedreven-datawarehouse-verhuur-dashboard

Wil je zelf ook aan de slag met Business Intelligence in 2022? Of wil je een verdiepingsslag maken? Neem dan vrijblijvend contact met onze BI Specialisten op, of plan een kennismaking in. Ze vertellen je graag over de mogelijkheden. 

Over KPI Solutions

Bedrijven op voorsprong brengen door het toepassen van slimme (Microsoft)technologie. Ons doel is om data te transformeren naar bruikbare informatie die de gehele organisatie kan gebruiken en verder kan helpen

Recente posts
Volg ons
Whitepapers

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Business Intelligence nieuws?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Opstarten

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de de koppeling op te starten. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Opstarten

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de de koppeling op te starten. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Plan vrijblijvend een kennismaking​

Wij ondersteunen en begeleiden organisaties bij strategische besluitvorming door datagedreven te werken

Vrijblijvend

We denken vrijblijvend met je mee om te inventariseren welk vraagstuk je hebt binnen jouw organisatie.

Kies zelf een datum en tijd

Om het makkelijker te maken, kun je zelf een meeting in onze agenda plannen.

Organisatie centraal

De kennismaking wordt volledig toegespitst op jouw organisatie en vraagstuk. Zo kunnen we achterhalen welke behoefte er is.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.