Implementatie in 4 stappen

Hoe ziet de implementatie eruit?

Van data naar inzicht

Zelf beslissingen nemen op basis van data

Een rapportage die iedere organisatie helpt bij het maken van belangrijke beslissingen. Beslissingen die dus dóór bedrijven gemaakt kunnen worden in plaats van vóór bedrijven. Dat is ons doel. 

‘Kunnen we niet, kennen we dan ook niet’. Wij denken graag met u meer over een oplossing die past bij uw organisatie en de gebruikers. Dit doen we met een flinke dosis enthousiasme, in combinatie met technische kennis en kennis van verschillende bedrijfsprocessen. Hierdoor zijn wij in staat u om goed te adviseren en de best passende oplossing te ontwikkelen. 

In 4 stappen van data naar inzicht

- ONS PROCES -

1. Inventarisatie

We leren uw organisatie graag beter kennen. Daarom omvat de eerste stap altijd eerst een vrijblijvend inventarisatiegesprek. Gedurende dit gesprek zullen we uw wensen en de beschikbare databronnen bespreken. Hierdoor krijgen we een goed beeld van uw situatie, de wensen en de data die beschikbaar is. Hierdoor kunnen we u voorzien van een passend advies. 

2. Koppelingen maken

Wanneer u ervoor gekozen heeft om te starten met het implementeren van Microsoft Power BI, omvat stap 2 het maken van koppelingen. We realiseren een koppeling tussen uw databronnen en de Business Intelligence tool. Wanneer deze koppeling succesvol gemaakt is, gaan we aan de slag met het maken van berekeningen en schrijven van formules. Hiermee kunnen we later de rapportage naar wens visualiseren. 

3. ontwikkeling rapportages

Nadat stap 2 succesvol is uitgevoerd, kunnen we de rapportage gaan vormgeven. We zullen de data gaan visualiseren. Binnen 1-2 weken leveren we een eerste concept rapportage op, waarnaar we deze gezamenlijk doornemen. We bekijken onder andere of de data gevisualiseerd is zoals gewenst. Hiernaar kunnen we nog aanpassingen doorvoeren, waarnaar we de definitieve rapportage live zetten.  

4. gebruik & training

Na definitieve oplevering nemen we de rapportage nogmaals door. Dit keer nemen we deze ook met de eindgebruikers door. We vertellen alle mogelijkheden die de rapportage te bieden heeft, en laten dit in de praktijk zien. Zo wordt duidelijk op welke manier u en de eindgebruikers de rapportage het beste kunnen gebruiken en hier het meeste uit kunnen halen. 

Vraag vrijblijvend inventarisatiegesprek aan

Of neem direct contact op

Email info@kpisolutions.nl

Tel: +(0)85 273 58 79