Werken bij KPI Solutions

Business Intelligence trends 2020

Business Intelligence trends 2020

Een nieuw jaar, een nieuw decennium. Wederom een jaar vol nieuwe kansen. Zo ook op het gebied van Business Intelligence. Wat zullen de BI trends van 2020 worden? We vertellen u graag wat de trends ons in 2020 gaan brengen.

Terugblik afgelopen jaren
Organisaties zitten midden in diepgaande veranderingen. De focus heeft de afgelopen jaren gelegen op het creëren en verzamelen van zoveel mogelijk data. Organisaties gaan namelijk steeds vaker met verschillende platformen werken om hun organisatie aan te sturen, waardoor de hoeveelheid gegevens die beschikbaar zijn, en de snelheid van de productie van deze gegevens de afgelopen jaren enorm toegenomen is. Hierdoor is het los analyseren van al deze platformen bijna een dagtaak geworden… Onmogelijk.

Verandering afgelopen jaren
Veel organisaties hebben de afgelopen jaren kennisgemaakt met deze veranderingen. Hierop volgend zijn zij gestart met Business Intelligence. Alle beschikbare gegevens zijn gebundeld en overzichtelijk gevisualiseerd in rapportages. Hierdoor hebben zij niet alleen heldere en unieke inzichten gekregen om hun organisatie aan te sturen, maar is de tijd die ging zitten in het analyseren van alle platformen afgenomen gezien deze nu samen komen in één rapportage.

Waar wordt er in 2020 op gefocust?
In 2020 ligt de focus verspreid over meerdere onderwerpen binnen Business Intelligence. We hebben de drie populairste en belangrijkste trends voor u op een rijtje gezet:

 • Datakwaliteit management;

  Te merken is, nu het verzamelen van data toeneemt, dat de kwaliteit niet altijd optimaal is. Om rapportages te ontwikkelen (waar je blind op kunt vertrouwen), is het belangrijk om de kwaliteit van de data goed bij te houden. Belangrijk is dan ook om de datakwaliteit te meten. Hiervoor kun je verschillende criteria gebruiken. Enkele criteria die je zou kunnen gebruiken zijn:

  – Dubbel: komen er klanten meerdere keren voor in bestanden?

  – Compleet: zijn alle gegevens compleet en goed ingevuld?

  – Consistent: is de data van de klant in ieder systeem gelijk?

  Zorg ervoor dat je een keer in de zoveel tijd je data checkt op verschillende aspecten. Zo kun je van meten naar verbeteren.

 • Datavisualisatie;

  De kracht van datavisualisatie neemt met de dag toe. Steeds meer mensen willen niet meer in de grafieken met cijfers hoeven duiken, maar in één oogopslag zien hoe hun organisatie ervoor staat. Logisch, want wetenschappelijk is ook bewezen dat mensen beelden veel sneller opnemen dan teksten en cijfers. Met behulp van software, zoals Power BI is het mogelijk om data, vanuit meerdere bronnen, te visualiseren. Dit is niet alleen handig, maar ook nog eens efficiënt. Door de data goed te visualiseren creëer je één helder inzicht in de gewenste KPI’s.

 • Het ontwikkelen van een datagedreven cultuur;

  De cultuur binnen organisaties verandert. Waar voorheen veel keuzes en beslissingen gemaakt werden aan de hand van het bekende ‘onderbuikgevoel’, meningen of gebaseerd op het feit ‘dat we dat altijd zo hebben gedaan’ zien we nu dat steeds meer organisaties datagedreven gaan werken, waarbij zij op basis van data rationele beslissingen nemen.

Logische trends voor 2020 gezien steeds meer organisaties aan de slag gaan met Business Intelligence. Hierdoor gaan zij het belang van goede datakwaliteit, correcte visualisaties en een datagedreven cultuur binnen de organisatie inzien. Met bovenstaande trends belooft 2020 een mooi jaar te worden.

In 2020 starten met Business Intelligence?
Wilt u in 2020 zelf ervaren van welke toegevoegde waarde Business Intelligence voor uw organisatie kan zijn? Wij vertellen u er graag alles over. Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Over KPI Solutions

Bedrijven op voorsprong brengen door het toepassen van slimme (Microsoft)technologie. Ons doel is om data te transformeren naar bruikbare informatie die de gehele organisatie kan gebruiken en verder kan helpen

Recente blogs

Volg ons

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Business Intelligence?

Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief!

Bij het invullen en versturen van dit formulier gaat u akkoord met de privacyverklaring van KPI Solutions. 

De nieuwste blogs automatisch in je inbox ontvangen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief, en ontvang maandelijks de nieuwste artikelen in je inbox! 

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

power-bi

BI & Analytics

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.