Werken bij KPI Solutions

Search
Close this search box.

Business Intelligence consultant

Samen succes behalen in datagedreven besluitvorming

In een tijd waarin gegevens de kern vormen van zakelijke beslissingen, is de rol van een Business Intelligence consultant van cruciaal belang geworden. Een BI-consultant helpt bedrijven bij het navigeren door de complexe wereld van gegevensanalyse. Daarnaast biedt het waardevolle inzichten die leiden tot betere besluitvorming en concurrentievoordeel. We gaan dieper in op de rol en verantwoordelijkheden van een Business Intelligence consultant bij KPI Solutions. Zo weet jij wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Onze BI-consultants zijn expert op het gebied van gegevensanalyse en -beheer. Zo werken we samen met onze klanten om de juiste strategieën en tools te implementeren om waardevolle inzichten uit gegevens te halen.

KPI Solutions-Bespreking-API-Power bi-koppelingen-machine-learning-Business-Intelligence- consultant-sales-dashboard
KPI Solutions-data dashboards-machine learning-power bi Business-Intelligence-consultant

Wat doet een Business Intelligence consultant bij KPI Solutions?

Gegevensanalyse en modellering: Onze BI-consultants zijn bedreven in het analyseren van grote hoeveelheden gegevens en het identificeren van trends, patronen en inzichten. Zij creëren gegevensmodellen en -structuren om de informatie optimaal te benutten.

Business Intelligence-strategie: Onze consultants helpen bij het ontwikkelen van een effectieve Business Intelligence-strategie.  We zorgen dat deze aansluit bij de doelstellingen van een organisatie. Ze identificeren welke gegevens verzameld moeten worden, welke analyses nodig zijn en welke tools en technologieën moeten worden geïmplementeerd.

Implementatie van BI-tools: Onze Business Intelligence consultants hebben diepgaande kennis van verschillende BI-tools en -technologieën. Ze helpen je bij het selecteren, implementeren en configureren van de juiste tools die nodig zijn voor gegevensanalyse en rapportage.

Gegevensvisualisatie: Het visualiseren van gegevens is een belangrijk aspect van Business Intelligence. Onze consultants visualiseren data om complexe gegevens op een begrijpelijke en overzichtelijke manier te presenteren aan belanghebbenden binnen de organisatie.

Training en ondersteuning: Een BI-consultant traint en ondersteunt medewerkers binnen een organisatie bij het gebruik van BI-tools en het interpreteren van gegevens. Zo zorgen we ervoor dat alle betrokkenen de nodige vaardigheden en kennis hebben om de waarde van Business Intelligence ten volle te benutten.

Voordelen van een Business Intelligence consultant van KPI Solutions

Onze Business Intelligence consultants kunnen aanzienlijke voordelen opleveren voor jouw organisatie. Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten overwegen om een Business Intelligence consultant in te schakelen:

Expertise en ervaring: Onze BI-consultants brengen waardevolle expertise en ervaring met zich mee op het gebied van gegevensanalyse en -beheer. Ze hebben gewerkt met verschillende organisaties en hebben diepgaande kennis van best practices en opkomende trends op het gebied van Business Intelligence.

Objectieve perspectieven: Een externe BI-consultant biedt een frisse en objectieve kijk op de gegevens en bedrijfsprocessen van een organisatie. Ze kunnen onontdekte kansen en uitdagingen identificeren en helpen bij het nemen van onbevooroordeelde beslissingen.

Tijds- en kostenefficiëntie: Het inzetten van onze Business Intelligence consultants bespaart tijd en geld voor een organisatie. Consultants hebben de vaardigheden en kennis om snel en efficiënt analyses uit te voeren en waardevolle inzichten te leveren, zonder dat er kostbare interne middelen worden gebruikt.

Aanpassingsvermogen: Onze BI-consultants zijn in staat om zich aan te passen aan de specifieke behoeften en doelstellingen van een organisatie. Zo kunnen we op maat gemaakte oplossingen bieden en de juiste tools en technologieën selecteren die passen bij de bedrijfscontext.

Focus op kernactiviteiten: Door een Business Intelligence consultant in te huren, kan een organisatie zich concentreren op haar kernactiviteiten en expertise, terwijl ze vertrouwt op de expertise van de consultant voor gegevensanalyse en -beheer.

Ontdek hoe onze consultants je kunnen helpen!

Onze Business Intelligence consultants spelen een cruciale rol bij het succesvol implementeren van data-gedreven besluitvorming in een organisatie. Ze bieden expertise, strategie en ondersteuning bij gegevensanalyse, rapportage en visualisatie. Een Business Intelligence consultant van KPI Solutions kan aanzienlijke voordelen opleveren, waaronder betere besluitvorming, tijds- en kostenefficiëntie en een objectief perspectief. Als jouw bedrijf op zoek is naar verbeterde gegevensanalyse en een concurrentievoordeel wil behalen, overweeg dan om een BI-consultant in te schakelen om je te begeleiden op dit data-gedreven traject naar succes.

KPI Solutions-Anton-Power Bi-Cursus-Trainer-dashboards-Business-Intelligence-consultant
Meer weten over datagedreven werken?

Wil je verder praten over de mogelijkheden van datagedreven werken voor jullie organisatie? Onze Business Intelligence consultants denken graag met jullie mee om een passend traject samen te stellen zodat ook jullie datagedreven kunnen werken. Neem vrijblijvend contact met ons op of plan direct een vrijblijvende online kennismaking in met één van onze consultants. 

Blog: hoe word je een datagedreven organisatie?

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Filter op categorie

Opstarten

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de de koppeling op te starten. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Opstarten

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de de koppeling op te starten. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Plan vrijblijvend een kennismaking​

Wij ondersteunen en begeleiden organisaties bij strategische besluitvorming door datagedreven te werken

Vrijblijvend

We denken vrijblijvend met je mee om te inventariseren welk vraagstuk je hebt binnen jouw organisatie.

Kies zelf een datum en tijd

Om het makkelijker te maken, kun je zelf een meeting in onze agenda plannen.

Organisatie centraal

De kennismaking wordt volledig toegespitst op jouw organisatie en vraagstuk. Zo kunnen we achterhalen welke behoefte er is.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.