Werken bij KPI Solutions

Search
Close this search box.

Vergroot de efficiëntie van je bedrijf met slimme automatisering en datagedreven inzichten

Wil jij de efficiëntie van jouw bedrijf vergroten? Dan is het automatiseren van bedrijfsprocessen de oplossing waar je naar op zoek bent. Met automatisering worden repetitieve taken sneller en nauwkeuriger uitgevoerd, waardoor je kostbare tijd en middelen kunt besparen. Maar dat is niet alles. Geautomatiseerde processen verminderen ook de kans op menselijke fouten, verbeteren de productiviteit en verhogen de klanttevredenheid. In combinatie met Power BI kun je alles visualiseren en delen wat dit de perfecte oplossing maakt.

Wat zijn geautomatiseerde processen?

Geautomatiseerde processen zijn taken die je bedrijf uitvoert met behulp van technologie, in plaats van handmatig. Dit kan van alles zijn, van het versturen van facturen tot het beheren van je voorraad. Door deze taken te automatiseren bespaar je tijd, verklein je de kans op fouten en verhoog je de efficiëntie van je bedrijfsprocessen.

Geautomatiseerde processen kunnen worden uitgevoerd met behulp van verschillende technologieën, zoals workflowautomatisering, robotic process automation (RPA), kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning. Deze technologieën maken het mogelijk om complexe taken te automatiseren en bedrijfsprocessen efficiënter te maken.

Voordelen van het automatiseren van bedrijfsprocessen met Power BI:

 • Tijdsbesparing: Automatiseer repetitieve taken en laat je medewerkers zich focussen op waardevollere activiteiten.
 • Nauwkeurigheid: Verminder menselijke fouten en zorg voor consistente, betrouwbare processen.
 • Productiviteit: Vergroot de output van je team door taken te automatiseren en efficiënter te werken.
 • Klanttevredenheid: Bied snellere en betere service aan je klanten door geautomatiseerde processen te gebruiken.
 • Kostenbesparing: Bespaar op arbeidskosten en operationele kosten door je processen te optimaliseren.
kpi-solutions-power-bi-auomatiseren-van-bedrijfsprocessen

Samenwerking tussen automatisering en Power BI

De combinatie van geautomatiseerde processen en Power BI is een krachtige tool voor bedrijven die hun efficiëntie willen verhogen en hun concurrentievoordeel willen vergroten.
Door je bedrijfsprocessen te automatiseren bespaar je tijd en verklein je de kans op fouten. Met Power BI analyseer je de data uit je geautomatiseerde processen en krijg je waardevolle inzichten die je kunt gebruiken om je processen verder te optimaliseren. Zo creëer je een efficiënte, datagestuurde workflow die je bedrijf naar een hoger niveau tilt.

Aan de slag met geautomatiseerde processen en Power BI

Ben je klaar om de voordelen van geautomatiseerde processen en Power BI te ervaren?
Er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om aan de slag te gaan:

 1. Identificeer de processen die je wilt automatiseren: Begin met het identificeren van de taken die repetitief, tijdrovend of foutgevoelig zijn. Dit zijn de taken die het meest geschikt zijn voor automatisering.
 2. Kies de juiste tools: Er zijn verschillende tools beschikbaar voor het automatiseren van processen. Kies de tool die het beste past bij jouw behoeften en budget.
 3. Implementeer de automatisering: Volg de stappen van de tool die je hebt gekozen om de automatisering te implementeren.
 4. Verbind je geautomatiseerde processen met Power BI: Koppel je automatiseringstools aan Power BI om de data uit je processen te importeren.
 5. Creëer dashboards en rapportages: Maak dashboards en rapporten in Power BI om je procesdata te analyseren en te visualiseren.
 6. Analyseer en optimaliseer: Gebruik de inzichten uit Power BI om je geautomatiseerde processen te optimaliseren en je bedrijfsprocessen te verbeteren.

Ervaar zelf de kracht van geautomatiseerde processen en Power BI. Samen transformeren we je bedrijf naar een efficiënte, datagestuurde organisatie die klaar is voor de toekomst.

Verder praten over de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Over KPI Solutions

Bedrijven op voorsprong brengen door het toepassen van slimme (Microsoft)technologie. Ons doel is om data te transformeren naar bruikbare informatie die de gehele organisatie kan gebruiken en verder kan helpen

Recente posts

Volg ons

Whitepapers

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Business Intelligence?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief!

Excel versus Microsoft Power BI: waar kies jij voor?

Zowel Microsoft Power BI als Excel hebben sterke punten wanneer het gaat om tools voor data-analyses. Deze tools worden ingezet om data te benaderen en om te zetten in visuele informatie. Algemeen bekend is dat veel (grote) organisaties werken met één of beide tools. Maar op basis waarvan wordt er een keuze gemaakt voor één van deze tools? In deze blog nemen wij je mee in de belangrijke verschillen, de voordelen en onze aanbeveling.  

Wat is Excel?

Spreadsheetprogramma Excel maakt onderdeel uit van Office 365 en is een programma dat vrijwel iedereen kent en/of gebruikt. Excel wordt over het algemeen gebruikt om data te organiseren, berekeningen uit te voeren en grafieken en tabellen te maken. Met Excel kun je ook gemakkelijk gegevens filteren en analyseren.  

Wat is Microsoft Power BI?

Business Intelligence tool Microsoft Power BI wordt gebruik om dashboards te maken die inzichten bieden in je belangrijkste data. Anders gezegd, met Power BI kun je eenvoudig bedrijfsdata transformeren, visualiseren en analyseren. Met deze tool kunnen interactieve dashboards en andere datavisualisaties gecreëerd worden. Het stelt bedrijven in staat om meer diepgaande inzichten in data te verkrijgen.  

Datagedreven werken- power bi- business intellegence-KPI Solutions-meeting-koppelingen-AI-Power Bi Kopplingen

De drie belangrijkste verschillen tussen Excel en Microsoft Power BI

Het is van belang dat je de juiste tool kiest voor het inzichtelijk maken van de bedrijfsdata. Er zijn een aantal verschillen die beide tools duidelijk van elkaar onderscheiden. Laten we de belangrijkste verschillen eens overwegen:  

1. Gebruikersgemak 

Om gemakkelijk een eenvoudige data-analyse of grafiek te maken, voor eenmalig gebruik, is Excel een handige tool. In dit programma zijn het aantal mogelijkheden niet groot, waardoor je niet altijd een passende grafiek/tabel kunt vinden. Microsoft Power BI daarentegen heeft talloze visualisaties, tabellen en grafieken waaruit je kunt kiezen. Met een paar klikken heb je een passende visualisatie ingericht en ook weer aangepast.  

2. Databeheer  

Power BI is dé tool om grote hoeveelheden data uit verschillende bronnen inzichtelijk te maken in één of meerdere rapportages. Deze analyses zijn gebaseerd op meerdere bronnen en zijn geautomatiseerd. Het programma verwerkt aanzienlijk meer en sneller gegevens. Excel wordt daarentegen vooral gebruikt om met kleine datasets te werken. Om meerdere bronnen te koppelen aan Excel moeten deze bestanden gekoppeld worden, maar dit zorgt voor een lagere betrouwbaarheid en stabiliteit.  

3. Rapportage en visualisatie  

Power BI springt er echt bovenuit wanneer het gaat over visualisatie. De tool is ontwikkeld om datavisualisaties te maken ter ondersteuning van de gegevens. Bij het ontwerpen van deze visualisaties zijn er oneindig veel mogelijkheden, waarmee analyses uitgevoerd en ingericht kunnen worden.  

Wat zijn de voordelen van Excel?

Ondanks dat Microsoft Power BI vele voordelen biedt op verschillende gebieden, heeft Excel ook zo zijn sterke punten. Kijkend naar financiële berekening en modellering is Excel een krachtige tool, omdat zij verschillende functies aanbieden. Deze functies bieden ondersteuning bij geavanceerde berekeningen. 

Ervaar zelf de kracht van geautomatiseerde processen en Power BI. Samen transformeren we je bedrijf naar een efficiënte, datagestuurde organisatie die klaar is voor de toekomst.

Wat zijn de voordelen van Microsoft Power BI?

Power BI is een perfecte tool wanneer je waarde hecht aan interactieve en geavanceerde dasboards. Deze tool stelt gebruikers in staat om data uit meerdere bronnen te importeren en op basis hiervan beslissingen te nemen. Met deze tool kun je in een oogopslag patronen, verbanden en trends identificeren.  

De conclusie

Excel en Microsoft zijn krachtige tools voor databeheer en –analyse. Excel is ideaal voor eenvoudige data-analyse en financiële modellering van kleine datasets, dankzij zijn gebruiksvriendelijke interface. Power BI blinkt uit in het visualiseren en analyseren van grote datasets uit meerdere bronnen, met uitgebreide interactieve dashboards. Voor snelle, eenvoudige analyses is Excel geschikt. Voor diepgaande, geavanceerde datavisualisaties en complexe analyses is Power BI de betere keuze.  

Het is dus een feit dat Power BI een meer dan waardige vervanger van Excel is. Met deze tool worden rapportages betrouwbaarder, mooier, gemakkelijker en gebruiksvriendelijker. Kijkend naar de koppeling van databronnen en de visualisatie van data biedt Power BI veel meer mogelijkheden.  

Wil jij starten met Microsoft Power BI?

Ons hoor je niet klagen; wij zijn mega enthousiast over Microsoft Power BI en kunnen het gebruik hiervan alleen maar toejuichen. Om deze reden geven we je volledig vrijblijvend meer informatie over Power BI en de implementatie hiervan. Ben je geïnteresseerd in Power BI voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op of plan een kennismakingsgesprek! Wil je het eerst liever zelf proberen? Kijk dan eens bij al onze connectoren en cursussen. 

Verder praten over de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Over KPI Solutions

Bedrijven op voorsprong brengen door het toepassen van slimme (Microsoft)technologie. Ons doel is om data te transformeren naar bruikbare informatie die de gehele organisatie kan gebruiken en verder kan helpen

Recente posts

Volg ons

Whitepapers

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Business Intelligence?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief!

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Filter op categorie

Opstarten

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de de koppeling op te starten. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Opstarten

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de de koppeling op te starten. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Plan vrijblijvend een kennismaking​

Wij ondersteunen en begeleiden organisaties bij strategische besluitvorming door datagedreven te werken

Vrijblijvend

We denken vrijblijvend met je mee om te inventariseren welk vraagstuk je hebt binnen jouw organisatie.

Kies zelf een datum en tijd

Om het makkelijker te maken, kun je zelf een meeting in onze agenda plannen.

Organisatie centraal

De kennismaking wordt volledig toegespitst op jouw organisatie en vraagstuk. Zo kunnen we achterhalen welke behoefte er is.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.