“Meer inzichten voor de hele organisatie, met name op managementniveau"

Deel deze case

Buko Infrasupport

BUKO Infrasupport

Sinds 2021 zijn wij Business Intelligence partner van BUKO Infrasupport. BUKO Infrasupport is, samen met BUKO Waakt, een familie van dienstverlenende bedrijven in de bouw, grond-, weg-, en waterbouw, industrie en evenementensector. Met het hoofdkantoor gevestigd in Barendrecht is BUKO Infrasupport gegroeid naar 300+ medewerkers met 13 vestigingen. Met de vakkennis, jarenlange ervaring en de meest moderne verkeersmaatregelen zorgt BUKO Infrasupport samen voor de veiligheid van wegwerkers en weggebruikers overal in Nederland.

BUKO Infrasupport - KPI Solutions

Inzicht met Power BI

BUKO werkte met Visionplanner voor de financiële rapportages. Vanuit de holding werd aangekaart om over te stappen naar Visionplanner Online. Alles was hiervoor ingericht maar het bleek dat Visionplanner Online niet werkte met kostenplaatsen. De winst- en verliesrekening en balans konden niet worden geraadpleegd op de kostenplaatsen. Vervolgens is BUKO Infrasupport naar Power BI gaan kijken en hebben zich hierover ingelezen. Hierbij kwamen ze erachter dat Power BI goed te begrijpen is voor iemand die goed is in Excel. BUKO Infrasupport wilde Excel namelijk koppelen met Exact Online data. Vanuit hier zijn zij bij KPI Solutions terechtgekomen. “Het eerste contact met KPI Solutions was erg prettig. Met name de snelheid van handelen stond ons erg aan. Er klopte iets niet in de demo, en een dag later werd dit meteen opgelost door KPI Solutions”, aldus Paul van Driel, financieel controller bij BUKO Infrasupport.

BUKO Infrasupport - KPI Solutions

Rapportages maken en kennisdeling op locatie

Onze BI consultant Jelle Vloet is bij BUKO Infrasupport op locatie langs geweest. Hier is Jelle aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een financiële rapportage. Paul heeft tijdens dit proces veel geleerd over de manier waarop Jelle de rapportages ontwikkelde. Hierdoor heeft Paul ook zelf kennis opgedaan in Power BI, wat later weer voor eigen interne rapportages gebruikt kon worden. De werkwijze van ons wordt door BUKO Infrasupport als erg prettig ervaren. “De samenwerking verliep snel, vriendelijk en efficiënt. Jelle schakelde snel en daardoor bleven punten niet lang liggen”, aldus Paul.

Efficiënter werken door Power BI rapportages

De Power BI rapportages hebben geleid tot meer inzichten voor de hele organisatie, met name op managementniveau. Zo krijgen vestigingsmanagers meer inzicht in hun cijfers, niet alleen op financieel niveau. De vestigingsmanagers en de hoofdvestiging zijn actiever aan de slag gegaan met rapportages. In deze rapportages kunnen ze tot op detailniveau zien waar het goed en minder goed gaat en of begrotingen wel of niet uit de pas lopen. Ook worden normen en kengetallen gedefinieerd door betere inzichten.  De inzichten zijn door Power BI sterk verbeterd, wat het makkelijker maakt om te sturen.

''Snel, vriendelijk en efficiënt''

Daniël van Raaij - KPI Solutions

Daniël van Raaij

Business Developer

Klaar om ook met BI aan de slag te gaan?

Neem dan vrijblijvend contact op met Daniël, of een van onze andere specialisten, om de mogelijkheden van Business Intelligence voor jouw organisatie te bespreken. Of plan direct een vrijblijvende kennismaking in. 

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.