Werken bij KPI Solutions

Financiële Power BI rapportage​

Werk datagedreven, en neem beslissingen op basis van actuele data

Al uw data in één Power BI finance rapportage

Hoe werkt de Power BI finance rapportage?

De Power BI finance rapportage is een rapportage waarin onze specialisten de meest gebruikte financiële analyses hebben samengevoegd tot één Power BI rapportage. 

Door middel van deze Power BI finance rapportage krijgt u in één oogopslag inzicht in uw cijfers, waardoor u beslissingen beter kunt nemen gebasseerd op basis van actuele cijfers, en dus feiten. Hierdoor kunt u niet alleen tijdig bijsturen indien de omzet bijvoorbeeld terugloopt, maar kan uw team de prestaties ook beter analyseren, waardoor zij datagedreven beslissingen kunnen maken om als team beter te kunnen presteren. 

Om met de Power BI finance te starten,  maakt een van onze Power BI connectoren een koppeling met de softwarepakketten binnen uw organisatie. Vervolgens wordt alle benodigde financiële data geautomatiseerd ingeladen in de Power BI rapportage en wordt deze voor u klaargezet in Power BI Service, de online omgeving van Power BI. Vanuit hier kan uw organisatie de rapportage analyseren en delen met andere collega’s. Daarnaast kunt u Power BI Service ook via uw tablet of smartphone bekijken. Op deze manier heeft u écht altijd en overal inzicht in uw data. 

Welke informatie bevat de finance rapportage?

Naast de basis inzichten zoals omzet- en kostendetails, balans en cashflow, biedt de rapportage u tevens de mogelijkheid om volledig door te zoomen tot op detailniveau. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld volledig doorzoomen in verschillende winst- en verliesrekeningen, en deze vervolgens exporteren of uitprinten voor uw stakeholders. Naast eerder genoemde inzichten, geeft de finance rapportage ook inzicht in onder andere:

 • Diverse winst- en verliesrekeningen (per entiteit, EBITDA, laatste schatting, per periode en per kostenplaats);
 • Debiteuren en crediteuren (openstaand en betaalgedrag);
 • Balans (per periode, entiteit);
 • Omzet- en kostenanalyse;
 • Boeking- en kostendetails;
 • Cashflow;
 • Latest Estimate;
 • Liquiditeitsrapportage;
 • ‘Wat als’ scenario’s. 
financiele-finance-rapportage-power-bi
Waarom een kant-en-klare Power BI rapportage?

Het koppelen van de databronnen, het opzetten van een datamodel in Power BI, het schrijven van de juiste (DAX) formules én het daadwerkelijk maken van de Power BI rapportage door het visualiseren van de juiste visualisatie. Het ontwikkelen van een goede Power BI rapportage vergt veel tijd en expertise. Om verschillende organisaties, van MKB tot Corporate, een goede start te geven in de wereld van Business Intelligence, en in het bijzonder Power BI, hebben we verschillende kant-en-klare Power BI rapportages ontwikkeld. Deze Power BI rapportages zijn ieder voorzien van de laatste ontwikkelingen op het gebied van BI, en bevatten interactieve en duidelijke visualisaties welke direct inzicht geven in de belangrijkste KPI’s. Door het gebruik van deze kant-en-klare Power BI rapportages bent u altijd verzekerd van een kwalitatief hoogstaande rapportage. 

Naast dat de Power BI finance rapportage voor een goede start met BI zorgt, kan de rapportage tevens dienen als perfect fundament om een rapportagewens binnen een organisatie verder uit te bouwen. Doordat de finance rapportage volledig overgenomen kan worden, kunt u als organisatie de rapportage verder uitbouwen wanneer er aanvullende wensen zijn. Uiteraard kunnen onze specialisten u daarin ook ondersteunen.

Demo financiële rapportage

De demo is volledig interactief. U kunt alle functionaliteiten van de finance rapportage uitproberen. Zo kunt u onderin navigeren tussen verschillende pagina’s, kunt u gebruik maken van meerdere filters en zijn de visuals interactief te gebruiken.

Wilt u de volledige financiële Power BI rapportage uitproberen? Start dan direct uw 30-daagse gratis proefperiode.

Hoe kun je gebruik maken van de finance rapportage?

Er zijn diverse mogelijkheden om de Power BI finance rapportage af te nemen, passend bij uw organisatie. Het kostenplaatje welke hieraan verbonden zit varieert, afhankelijk van uw keuze. We hebben de mogelijkheden hieronder op een rijtje gezet:

 • De Power BI rapportage in abonnementsvorm
  De Power BI rapportage kan in abonnementsvorm afgenomen worden. Dit betekent dat u maandelijks een vast bedrag betaalt voor het gebruik van de financiële Power BI rapportage. De Power BI rapportage kunt u vervolgens in de online omgeving van Power BI gebruiken, en delen met collega’s. Naar wens kunnen onze BI-specialisten aanvullende analyses toevoegen, of wijzigingen aanbrengen in de rapportage. U kunt bij een abonnement zelf géén wijzigingen doorvoeren.
 • De Power BI rapportage overnemen
  Wilt u Business Intelligence, en Power BI in het bijzonder, verder uitrollen binnen uw organisatie? Dan kunt u middels deze kant-en-klare rapportages een goede fundering neerzetten voor de verdere uitrol hiervan. Door de rapportage over te nemen wordt u eigenaar van de rapportage, waarna u de rapportage volledig naar wens kunt aanpassen en/of uitbouwen. U kunt visualisaties toevoegen, aanpassen, de huisstijl veranderen enzovoorts. Uiteraard kunnen onze BI-specialisten u ook verder ondersteunen bij het verder realiseren van uw BI wensen. 

  Verder praten over de kosten van onze Power BI finance rapportage, en de oplossing welke het beste bij uw organisatie past? Plan dan vrijblijvend een
  online kennismaking in om de mogelijkheden te bespreken. 
Voordelen van de Power BI finance rapportage

Microsoft integratie

De Power BI rapportage kan perfect geïntegreerd worden in uw Microsoft omgeving, zoals Microsoft Teams en SharePoint

Schaal- en betaalbaar

De Power BI rapportage is perfect voor zowel het MKB als voor Corporate organisatie, en kan makkelijk meegroeien met uw organisatie.

Deel met collega's

De rapportage kan in Power BI service, de online omgeving van Power BI, eenvoudig gedeeld worden met collega's.

Direct analyseren

Doordat de belangrijkste financiële rapportages voor u zijn uitgewerkt, kunt u direct aan de slag met het analyseren.

In house development

Onze developers en BI-specialisten zorgen ervoor dat onze Power BI rapportages altijd de laatste ontwikkelingen op het gebied van BI bevatten.

Volledig aanpasbaar

De rapportage kan altijd naar wens worden aangepast, door bijvoorbeeld het toevoegen van nieuwe analyses. Daarnaast kan deze ook in uw huisstijl worden gezet.

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.
inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.