Krijg inzicht in uw

Neem beslissingen op basis van actuele cijfers, en til uw bedrijf naar een hoger niveau.

Van data naar inzicht

Maak datagedreven beslissingen

We zien dat veel organisaties anno 2021 nog steeds hun financiële rapportages ontwikkelen in Excel. Het opstellen van deze rapportages kost veel tijd en daarnaast is de belangrijkste vraag nog maar of deze rapportages aansluiten op de actuele cijfers. Vaak wordt er vanuit allerlei bestanden en bronsystemen data gekopieerd en/of handmatig overgenomen waardoor de foutmarge hoog is en de efficiency laag. De oplossing? Rapportages automatiseren in Microsoft Power BI

Om u de mogelijkheid te geven snel en laagdrempelig te starten met Power BI, hebben we verschillende templates beschikbaar, waaronder een financiële rapportage. Middels onze finance rapportage krijgt u niet alleen inzicht in uw omzet, kostendetails, debiteuren en crediteuren, balans en EBITDA. Maar gaan de inzichten verder. U kunt tot op detailniveau doorzoomen waardoor cijfers te verklaren zijn en een compleet beeld ontstaat. Daarnaast kunnen er meerdere administraties ingeladen worden, waardoor de mogelijkheid bestaat tot consolideren. Hierdoor kan gericht actie ondernomen

Impressie finance rapportage

Video afspelen

De finance rapportage biedt o.a. inzicht in:

  • Diverse Winst & Verliesrekeningen
  • EBITDA
  • Debiteuren en crediteuren (betaalgedrag en openstaand)
  • Balans (per periode, entiteit etc)
  • Omzet- en kostenanalyse
  • Boeking en kostendetails
  • Cashflow
  • Latest Estimate
  • Liquiditeitsrapportage
  • ‘Wat als’ scenario’s 

1. Connectie met de databron

Middels een van onze connectoren wordt een connectie met uw databron gemaakt. Hierdoor kan bij stap 2 de data verwerkt worden in de rapportage.

Rapportage wordt gereed gemaakt

Wanneer de connectie met uw databron is bewerkstelligt, wordt uw data doorgeladen in onze templates.

Aan de slag!

Wanneer de rapportage gereed is, wordt deze met u gedeeld. Een van onze BI Professionals zal de rapportage met u doorspreken, zodat u alle ins- en outs voor gebruik kent.

In 3 stappen naar meer inzicht

Praktische informatie

Veel gestelde vragen

Wat kost de rapportage?

De kosten voor het gebruik van de rapportage (in onze omgeving) bedragen €100 per maand. Deze prijs is exclusief Power BI Pro licentie van €10 in de maand en exclusief connector. Deze is benodigd om de rapportage op te starten. Uiteraard mag u de rapportage én de connector de eerste 30 dagen vrijblijvend uitproberen. 

Kunnen er aanpassingen worden verricht in de rapportage?

U kunt zelf geen aanpassingen maken in de rapportage (mits u deze overneemt). Wij kunnen dat wel voor u verzorgen. Custom aanpassingen zijn mogelijk op basis van nacalculatie. Vooraf kan een inschatting gegeven worden van de te verwachten implementatietijd.

Kan ik de rapportage overkopen en verder bouwen?

Er zijn zeker mogelijkheden wat betreft het overkopen van de rapportage. We bespreken de mogelijkheden voor overname graag met u. Neem hiervoor contact met ons op. 

Hoelang duurt het voordat ik aan de slag kan?

We streven naar een zo kort mogelijke doorlooptijd. Voor de rapportage betekent dit dat deze binnen één week operationeel is. 

Waar kan ik de rapportage bekijken?

We uploaden de rapportage met uw data naar de online service van Power BI, Powerbi.com. Hier ontvangt u een eigen Pro account van. Vanuit hier wordt de rapportage dagelijks ververst, en kunt u de rapportage delen met uw collega’s. Daarnaast kun u via de App van PowerBI de rapportage ook bekijken via uw mobiele devices. 

Hoe vaak wordt de data in de rapportage vernieuwd?

De data wordt minimaal een keer per dag vernieuwd. Indien wenselijk kunnen we dit uitbreiden tot maximaal 8 keer per dag. 

 

 

Start uw proefperiode, en probeer 30 dagen gratis!