Werken bij KPI Solutions

Power BI marketing rapportage​

Werk datagedreven, en til de marketingafdeling naar een hoger niveau

Al uw data in één Power BI marketing rapportage

Hoe werkt de Power BI marketing rapportage?

Op de marketingafdeling worden vaak verschillende platformen gebruikt om marketingactiviteiten uit te voeren. Met de Power BI marketing rapportage krijgt u inzicht in de cijfers van al deze platformen. In deze rapportage zijn de meest gebruikte marketing analyses samengevoegd maar er bestaat ook de mogelijkheid om de door u gewenste analyse toe te voegen. 

Om met de Power BI marketing rapportage te starten,  maakt een van onze Power BI connectoren een koppeling met de softwarepakketten binnen uw organisatie. Vervolgens wordt alle gewenste marketing data geautomatiseerd ingeladen in de Power BI rapportage en wordt deze voor u klaargezet in de online omgeving van Power BI, Power BI Service. Vanuit deze omgeving kan uw organisatie de rapportage analyseren en met andere collega’s delen. Hierdoor heeft u altijd en overal inzicht in uw marketing data. 

Welke informatie bevat de marketing rapportage?

Naast de basis inzichten zoals  website bezoekers en return on advertising spend (ROAS), biedt de rapportage de mogelijkheid om in te kunnen zoomen op detailniveau. U krijgt hierdoor volledig inzicht in de verschillende statistieken van marketingcampagnes. Met de Power BI marketing rapportage krijgt u inzicht in onder andere:

 • Google Analytics (website traffic, sessies, bounce rate);
 • Google Ads (ROAS, CPC, CTR);
 • Tracking van UTM tags;
 • Social media traffic; 
marketing-rapportage-report-power-bi
marketing-rapportage-report-power-bi
Waarom een kant-en-klare Power BI rapportage?

Door middel van de Power BI marketing rapportage krijgt u in één oogopslag inzicht in uw cijfers. Denk hierbij aan websitestatistieken, social media cijfers, marketing campagnes, nieuwsbrieven, etc. Door de Power BI marketing rapportage kunt u betere beslissingen nemen op basis van actuele cijfers.  

In onze Power BI marketing rapportage krijgt u correcte cijfers en gegevens te zien. Dit komt doordat de omzetgegevens worden gehaald uit boekhoudpakketten en wordt niet gemeten vanuit Google Analytics. Ook is er geen sprake van sampling bij de gegevens. Ongeacht de hoeveelheid websitebezoekers, de Power BI marketing rapportage laat de correcte cijfers zien. Daarnaast komt het vaak voor dat bij Google Analytics u maar twee dimensies kunt toevoegen waardoor u beperkte filters kan toevoegen en niet volledige inzicht in de data krijgt. Bij de Power BI marketing rapportage is dit niet het geval. U kunt meerdere filters toepassen waardoor u veel meer inzicht in uw data verkrijgt en datagedreven besluiten kunt nemen. Door het gebruik van de kant-en-klare marketing template bespaart u veel tijd doordat u niet meer apart voor elke platform of tool de statistieken bij elkaar hoeft te zoeken. Al deze data staat voor u klaar in uw kant-en-klare Power BI marketing rapportage. Deze kant-en-klare marketing rapportage vormt ook een goede basis voor een maatwerkrapportage. Onze BI consultants staan klaar om voor u op maat gemaakte marketing rapportages te realiseren.

Demo marketing rapportage

De demo is volledig interactief. U kunt alle functionaliteiten van de marketing rapportage uitproberen. Zo kunt u onderin navigeren tussen verschillende pagina’s, kunt u gebruik maken van meerdere filters en zijn de visuals interactief te gebruiken.

Wilt u de volledige marketing Power BI rapportage uitproberen? Start dan direct uw 30-daagse gratis proefperiode.

Wat kost de Power BI marketing rapportage?

Er zijn diverse mogelijkheden om de Power BI marketing rapportage af te nemen die past bij uw organisatie. De kosten die hier aan verbonden zijn, zijn afhankelijk van uw keuze. De verschillende mogelijkheden hebben we hieronder op een rijtje gezet:

 • De Power BI rapportage in abonnementsvorm
  De Power BI marketing rapportage kan in abonnementsvorm afgenomen worden. Dit betekent dat er maandelijks een vast bedrag betaald moet worden voor het gebruik van de marketing rapportage. De Power BI rapportage kunt u vervolgens in de online omgeving van Power BI gebruiken, en met uw collega’s delen. Naar wens kunnen onze BI-specialisten aanvullende analyses toevoegen, of wijzigingen aanbrengen in de rapportage. U kunt bij een abonnement zelf géén wijzigingen doorvoeren.
 • De Power BI rapportage overnemen
  Wilt u Business Intelligence en Power BI verder uitrollen binnen uw organisatie? Dan kunt u door deze kant-en-klare rapportages een goede fundering neerzetten voor de verdere uitrol hiervan. Door de rapportage over te nemen wordt u eigenaar van de rapportage, waarna u de rapportage volledig naar wens kunt aanpassen en/of uitbouwen. U kunt visualisaties toevoegen, aanpassen, de huisstijl veranderen, wat u maar wilt. Uiteraard kunnen onze BI-specialisten u ook verder ondersteunen bij het verder realiseren van uw BI wensen. 

  Verder praten over de kosten van onze Power BI marketing rapportage, en de oplossing welke het beste bij uw organisatie past? Plan dan vrijblijvend een
  online kennismaking in om de mogelijkheden te bespreken. 
Voordelen van de Power BI marketing rapportage

Microsoft integratie

De Power BI rapportage kan perfect geïntegreerd worden in uw Microsoft omgeving, zoals Microsoft Teams en SharePoint

Schaal- en betaalbaar

De Power BI rapportage is perfect voor zowel het MKB als voor Corporate, en groeit makkelijk mee met uw organisatie.

Deel met collega's

De rapportage kan in Power BI Service, de online omgeving van Power BI, eenvoudig gedeeld worden met uw collega's.

Direct analyseren

Doordat de belangrijkste marketing rapportages voor u zijn uitgewerkt, kunt u direct aan de slag met het analyseren.

In house development

Onze developers en BI consultants zorgen ervoor dat onze Power BI rapportages altijd de laatste ontwikkelingen op het gebied van BI bevatten.

Volledig aanpasbaar

De rapportage kan altijd naar wens worden aangepast, door bijvoorbeeld het toevoegen van nieuwe analyses. Daarnaast kan deze ook in uw huisstijl worden gezet.

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.
inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.