Werken bij KPI Solutions

Business Intelligence trends – de 3 populairste trends van dit moment

De 3 populairste BI trends van dit moment

Er is momenteel vrijwel geen item te bedenken dat  sneller aan het  ontwikkelen is dan Business Intelligence en Analytics. Door alle nieuw beschikbare technologieën, zijn de mogelijkheden met data sneller, groter en diepgaander dan ooit. Zo heeft intussen iedereen toegang tot de cloud, iets wat we enkele jaren geleden niet voor mogelijk hadden gehouden. Anno 2021 zijn we op het punt gekomen waarin veel organisaties inmiddels Business Intelligence geïmplementeerd hebben binnen hun organisatie en werken aan een datagedreven cultuur. Maar hoe ziet 2021 er verder uit? Welke trends spelen er momenteel? In dit blog vertellen wij je de 3 populairste Business Intelligence & Analytics trends van dit moment.

1. Storytelling is de norm
Het analyseren van gegevens is één ding; het (zakelijk) interpreteren is een tweede. Data-analyse helpt gebruikers om inzichten te ontdekken en belangrijke beslissingen te maken op basis van actuele cijfers. Maar het omzetten van informatie, welke aanzet tot actie, is makkelijker gezegd dan gedaan.

In onze moderne wereld waarin veel organisaties datagedreven werken en we een analysecultuur bevorderen, wordt storytelling steeds belangrijker. Door het toevoegen van storytelling wordt er een vleugje context toegevoegd aan onze statistieken, en biedt het verhaal dat nodig is om informatie om te zetten welke aanzet tot actie. 

Het is belangrijk om het belang van de doelgroep te begrijpen, de juiste visuals te kiezen om de data te weergeven en zo de aandacht van jouw doelgroep te leiden naar de belangrijkste visuals.

Onze Power BI Specialist Anton gaf eerder 5 tips bij het visualiseren van data. Lees deze hier. 

2. Predictive Analytics
Misschien is dit wel een van de meest besproken onderwerpen binnen Business Intelligence; Predictive Analytics. Hierbij wordt er getracht om op basis van (big) data voorspellingen te doen, met als doel om toekomstige acties, gedragingen of risico’s inzichtelijk te maken. 

Bij Predictive Analytics wordt er gekeken naar actuele en historische data. Een fijne manier van analyseren, waardoor er snel geanticipeerd kan worden op kansen en bedreigingen. Zowel binnen de organisatie als op de markt. 

3. Datakwaliteit is crucialer dan ooit
Ondanks de opkomst van vele andere BI, AI en IoT trends, zal datakwaliteit blijven bestaan als trend. Het wordt binnen Business Intelligence gezien als een van de meer duurzamere trends, welke ieder jaar weer terugkomt. Datakwaliteit is belangrijk omdat er op basis van onbetrouwbare of incomplete data geen betrouwbare inzichten gecreëerd kunnen worden. 

Gelukkig zien steeds meer organisaties het belang in van een goede datakwaliteit. Benieuwd hoe jij jouw datakwaliteit kunt verbeteren? Lees er meer over in onze whitepaper.

powerbi-erp-pakketten-koppeling

Benieuwd naar de mogelijkheden van Business Intelligence, Storytelling of Predictive Analytics voor jouw organisatie? Plan vrijblijvend een kennismaking in met een van onze BI specialisten, en ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie. 

Over KPI Solutions

Bedrijven op voorsprong brengen door het toepassen van slimme en efficiënte (Microsoft)technologie. Ons doel is om data te transformeren naar bruikbare informatie die de gehele organisatie kan gebruiken en verder kan helpen

Recente posts

Volg ons

Whitepapers

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Business Intelligence nieuws?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

De nieuwste blogs automatisch in je inbox ontvangen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief, en ontvang maandelijks de nieuwste artikelen in je inbox! 

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

power-bi

BI & Analytics

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.