Werken bij KPI Solutions

Ontdek de kracht van Business Intelligence

Zet de eerste stap naar een datagedreven organisatie. 

rapportage

Wat is Business Intelligence?

Iedere organisatie, groot of klein, dient praktische en strategische beslissingen te nemen over financiële, commerciële of andere (operationele) processen binnen de organisatie. Om deze beslissingen te nemen is betrouwbare en vooral actuele informatie noodzakelijk. De informatie wordt vaak verkregen vanuit gegevens binnen de organisatie. Maar deze gegevens zijn op zichzelf staand, en niet per definitie betekenisvol. Wanneer deze gegevens in verband worden gebracht met andere gegevens en juist geïnterpreteerd worden, ontstaan er nieuwe en interessante inzichten waaruit gedegen beslissingen genomen kunnen worden. De gegevens waaruit de informatie verkregen dient te worden zijn niet altijd direct beschikbaar. Dit komt enerzijds omdat er binnen een organisatie niet duidelijk is welke gegevens beschikbaar zijn, en anderzijds omdat er véél gegevens in verschillende softwaresystemen verwerkt zitten waardoor dit direct complexer wordt.

Business Intelligence kan voor bovenstaande situatie een enorme uitkomst zijn. Business Intelligence biedt namelijk voor dit gehele traject, van gegevens tot informatie, een oplossing. BI oplossingen dragen zorg voor het verzamelen van gegevens vanuit diverse systemen binnen de organisatie, het verwerken van deze gegevens en het omzetten tot nieuwe en waardevolle inzichten in makkelijk interpreteerbare datavisualisaties welke beschikbaar zijn binnen de gehele organisatie. 

 

starten-met-business-intelligence-power-bi

Waarom starten met Business Intelligence?

Meerdere databronnen koppelen

In Business Intelligence rapportages kun je data vanuit verschillende databronnen laten samen komen om data samen te voegen en tegen elkaar af te zetten. Hiermee creëer je inzichten die uit jouw pakketten afzonderlijk niet zullen komen. 

Eén versie van de waarheid

Doordat alle collega’s naar dezelfde rapportage kijken, zijn er geen rondslingerende Excel bestanden meer. Iedereen kijkt, op ieder moment van de dag, naar dezelfde cijfers.

Verminder kosten, verhoog productiviteit

Door het inzetten van BI rapportages ben je geen uren meer kwijt aan het verzamelen van data en visualiseren van deze data in Excel. Data wordt automatisch verzameld en biedt je op ieder moment van de dag de gewenste inzichten. 

KPI's makkelijk monitoren

Doordat je op ieder moment van de dag naar de meest actuele data kijkt, krijg je goed inzicht in de voortgang van jouw KPI’s. Zo kun je direct bottlenecks signaleren en gericht actie ondernemen. 

Sneller en makkelijker beslissingen nemen

BI biedt je op ieder moment van de dag bruikbare inzichten, waarbij je in één oogopslag ziet hoe je ervoor staat. Hierdoor kun je sneller én gemakkelijker beslissingen nemen.

Betere samenwerking

Doordat iedereen inzicht heeft in de prestaties, kunnen afdelingen onderling beter schakelen als resultaten tegen vallen. 

Voor wie is Business Intelligence?

Jarenlang werd Business Intelligence geassocieerd met complexe en vooral dure implementatieprojecten bij ‘grote bedrijven’ De afgelopen jaren is dit veranderd. Business Intelligence bestaat tegenwoordig onder andere uit relatief eenvoudige oplossingen die snel te implementeren binnen iedere organisatie, zowel van het MKB als het grootbedrijf. Hierdoor is Business Intelligence toegankelijk geworden, waardoor iedere organisatie kan profiteren van de voordelen die Business Intelligence te bieden heeft.

Welke Business Intelligence tools zijn er?

De afgelopen jaren is Business Intelligence in een vogelvlucht geraakt. Hierdoor zijn er in de loop der jaren verschillende BI-tools op de markt geïntroduceerd. Maar wat is het verschil tussen al deze tools? En belangrijker; welke kun je het beste kiezen?

De bekendste BI tools op de markt, in volgorde van populariteit, zijn Microsoft Power BI, Tableau en Qlik. In deze blog vertellen wij je graag de verschillen tussen deze 3 Business Intelligence tools.

Zelf de voordelen van Business Intelligence ervaren?

Download direct gratis onze startgids en ontdek hoe Business Intelligence jouw organisatie naar een hoger niveau kan tillen.

startgids-business-intelligence
Ontdek onze Business Intelligence oplossingen

En zet de eerste stap naar een datagedreven organisatie.

Wil je jouw data omzetten in waardevolle informatie en beslissingen nemen op basis van actuele cijfers? Kies dan voor realtime Business Intelligence rapportages.
Bekijk de mogelijkheden hier. 

Naast het zelf ontwikkelen van Business Intelligence rapportages, leiden we ook graag mensen op. We hebben diverse cursussen ontwikkelt op verschillende niveaus. Benieuwd naar onze curussen?
Bekijk ons aanbod hier. 

Wil je zelf aan de slag met Microsoft Power BI? Maak dan eenvoudig een API koppeling met één van onze connectoren, en start vandaag nog met rapporteren. Benieuwd naar onze API koppelingen?
Bekijk ons aanbod hier.

Het datawarehouse is het fundament voor een toekomstbestendige infrastructuur. Wij helpen je met de inrichting van jouw datawarehouse, zodat deze als bron kan dienen voor het maken van analyses, (managament)rapportages en dashboards. Benieuwd hoe we je kunnen helpen?
Bekijk de mogelijkheden hier. 

Met Microsoft Power Apps kunnen we zakelijke apps voor jouw organisatie op maat ontwikkelen. Zo kunnen we jouw medewerkers voorzien van de tools die ze nodig hebben om productiever te werken. Meer informatie over Power Apps?
Bekijk de mogelijkheden hier. 

Plan een kennismaking in met een van onze specialisten

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.