Ontdek de kracht van Business Intelligence

Breng uw organisatie naar een hoger niveau

Wat is Business Intelligence?

Iedere organisatie, groot of klein, dient praktische en strategische beslissingen te nemen over financiële, commerciële of andere (operationele) processen binnen de organisatie. Om deze beslissingen te nemen is betrouwbare en vooral actuele informatie noodzakelijk. De informatie wordt vaak verkregen vanuit gegevens binnen de organisatie. Maar deze gegevens zijn op zichzelf staand, en niet per definitie betekenisvol. Wanneer deze gegevens in verband worden gebracht met andere gegevens en juist geïnterpreteerd worden, ontstaan er nieuwe en interessante inzichten waaruit gedegen beslissingen genomen kunnen worden.

De gegevens waaruit de informatie verkregen dient te worden zijn niet altijd direct beschikbaar. Dit komt enerzijds omdat er binnen een organisatie niet duidelijk is welke gegevens beschikbaar zijn, en anderzijds omdat er véél gegevens in verschillende softwaresystemen verwerkt zitten waardoor dit direct complexer wordt.

Business Intelligence kan voor bovenstaande situatie een enorme uitkomst zijn. Business Intelligence biedt namelijk voor dit gehele traject, van gegevens tot informatie, een oplossing. BI oplossingen dragen namelijk zorg voor het verzamelen van gegevens vanuit diverse systemen binnen de organisatie, verwerken deze gegevens en zetten deze om tot nieuwe en waardevolle inzichten in makkelijk interpreteerbare visualisaties. Hierdoor kan een organisatie.

Business intelligence biedt voor dit hele traject de oplossing. BI oplossingen zorgen voor het verzamelen van de gegevens uit de verschillende systemen, biedt de tools om deze gegevens te verwerken, te interpreteren en te presenteren en zorgt er zo voor dat van uit de ‘verstopte’ gegevens informatie verkregen wordt waarmee betere beslissingen mogelijk zijn.

Zelf de voordelen van Business Intelligence ervaren?

In onze startgids geven we antwoord op de meest gestelde vragen omtrent BI.

startgids-business-intelligence

Voor wie is Business Intelligence?

Jarenlang werd Business Intelligence geassocieerd met complexe en vooral dure implementatieprojecten bij ‘grote bedrijven’ De afgelopen jaren is dit enorm veranderd. Business Intelligence bestaat tegenwoordig onder andere uit relatief eenvoudige oplossingen die snel te implementeren binnen iedere organisatie, Zowel van het MKB als het grootbedrijf. Hierdoor is Business Intelligence enorm toegankelijk geworden, waardoor iedere organisatie kan profiteren van de voordelen die Business Intelligence te bieden heeft.

Welke Business Intelligence tools zijn er?

De afgelopen jaren is Business Intelligence in een vogelvlucht geraakt. Hierdoor zijn er in de loop der jaren verschillende BI-tools op de markt geïntroduceerd. Maar wat is het verschil tussen al deze tools? En belangrijker; welke kunt u het beste kiezen?

De bekendste BI tools op de markt, in volgorde van populariteit, zijn Microsoft Power BI, Tableau en Qlik. In deze blog vertellen wij u graag de verschillen tussen deze 3 Business Intelligence tools.

Waarom starten met Business Intelligence?

Business Intelligence & Analytics

Ontdek onze Business Intelligence oplossingen

Wilt u uw data omzetten in waardevolle informatie en beslissingen nemen op basis van actuele cijfers? Kies dan voor realtime Business Intelligence rapportages.
Bekijk de mogelijkheden hier. 

Naast het zelf ontwikkelen van Business Intelligence rapportages, leiden we ook graag mensen op. We hebben diverse cursussen ontwikkelt op verschillende niveaus. Benieuwd naar onze curussen?
Bekijk ons aanbod hier. 

Wilt u zelf aan de slag met Microsoft Power BI? Maak dan eenvoudig een koppeling middels één van onze connectoren, en start vandaag nog met rapporteren. Benieuwd naar onze connectoren?
Bekijk ons aanbod hier.

Het datawarehouse is uw fundament voor een toekomstvaste infrastructuur. Wij helpen u met de inrichting van uw datawarehouse, zodat deze als bron kan dienen voor het maken van analyses, (managament)rapportages en dashboards. Benieuwd hoe we u kunnen helpen?
Bekijk de mogelijkheden hier. 

Met PowerApps kunnen we zakelijke apps voor uw organisatie op maat ontwikkelen. Zo kunnen we uw medewerkers voorzien van de tools die ze nodig hebben om productiever te werken. Meer informatie over PowerApps?
Bekijk de mogelijkheden hier. 

Download startgids

Ontdek alle ins en outs omtrent BI