Werken bij KPI Solutions

Optimaliseer projectbeheer met Power BI in de bouw

Meer inzicht in je projecten & uren met Power BI voor de bouw

Wil je in één oogopslag zien wat de status van je bouwproject is? Hoe staat het met de productiviteit? Hoe is de realisatie vs. het budget? Wat is de marge per project? Vragen die voor bouworganisaties van groot belang zijn. Met het Power BI projecten & uren template krijg je antwoorden op deze en vele andere vragen. Zo kan ook jij slimmer, sneller en leuker werken.

Power BI projecten & uren template

Het projecten & uren template is een kant-en-klare Microsoft Power BI rapportage waarin we de meest gevraagde en gebruikte analyses voor je hebben samengebracht en je in één oogopslag inzicht krijgt, ongeacht het softwarepakket. Denk bijvoorbeeld aan AFAS of Exact Bouw. In de rapportage zitten onder andere high-level overzichten met betrekking tot omzet en marge, maar ook budgetten, productiviteit, materialen, bezetting en kosten zoals inhuur. Ideaal voor projectmedewerkers, projectmanagers en klanten.

Maar wat is Power BI?

Microsoft Power BI is een gebruiksvriendelijke en krachtige Business Intelligence tool waarmee data omgezet kan worden in heldere en visuele rapportages. De mogelijkheden van Power BI zijn eindeloos, doordat er meerdere databronnen (denk weer aan AFAS en Exact Bouw) in één Power BI rapportage gekoppeld kunnen worden, kan data tegenover elkaar worden afgezet en gecombineerd worden in Power BI rapportages en dashboards. Hierdoor creëer je nieuwe en unieke inzichten, die jouw organisatie kan gebruiken om datagedreven beslissingen te maken

Inzicht in projecten, budget en planning

Naast high-level overzichten met betrekking tot omzet en marge uit projecten, budgetten, productiviteit en bezetting, biedt de rapportage je ook de mogelijkheid om volledig in te zoomen op detailniveau.

Zo kun je bijvoorbeeld door middel van de medewerkerkaart een volledig overzicht krijgen van alle geschreven en geplande uren van een medewerker. Ook kan op projectniveau ingezoomd worden om een compleet beeld te krijgen van onder andere het budget, geplande en geschreven uren op een project. Daarnaast kun je alle data in de rapportage filteren op administratie, klant, project, type project en meer. Het kant-en-klare template biedt zo een totaal set aan indicatoren belangrijk voor projectmanagement.

Voorspelde marge en voor- en nacalculatie

Een krachtige functie van de Power BI rapportage is de mogelijkheid tot voorspelde marge. Op basis van de beschikbare data wordt er berekend wat de verwachte marge zal zijn voor een project. Daarnaast kun je ook zicht houden op de voor- en nacalculatie van materialen en uren. Zo krijg je snel inzicht in hoe het project financieel verloopt en kun je tijdig bijsturen waar nodig.

Onze BI Consultant Nina Timmer aan het woord

“Een overzicht van de status van projecten en uren biedt meer transparantie, inzicht en communicatiemogelijkheden, wat bijdraagt aan het succes van het project en de tevredenheid van de klant. Ik vind dit een onschatbaar instrument voor effectieve projectplanning en -beheer.”

Bedrijven die al op KPI Solutions vertrouwen

Ontdek de meerwaarde van het Power BI template

Het Power BI biedt bouwbedrijven de mogelijkheid om hun projecten en uren efficiënter inzichtelijk te maken. De uitgebreide functionaliteiten en mogelijkheden bieden je inzicht in de belangrijkste aspecten om je projectmanagement naar een hoger niveau te tillen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Lees het in onze brochure of plan een vrijblijvende kennismaking in!

Over KPI Solutions

Bedrijven op voorsprong brengen door het toepassen van slimme (Microsoft)technologie. Ons doel is om data te transformeren naar bruikbare informatie die de gehele organisatie kan gebruiken en verder kan helpen

Recente posts

Volg ons

Whitepapers

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Business Intelligence?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief!

Werk slimmer, sneller én leuker

Plan een vrijblijvende kennismaking in

Werk slimmer, sneller én leuker

Download de projecten & uren brochure

De nieuwste blogs automatisch in je inbox ontvangen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief, en ontvang maandelijks de nieuwste artikelen in je inbox! 

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

power-bi

BI & Analytics

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.