Werken bij KPI Solutions

Het integreren van softwarepakketten

De integratie van softwarepakketten

Bij bedrijven worden vaak verschillende softwarepakketten gebruikt voor verschillende taken. Bijvoorbeeld een CRM-pakket voor het beheren van klantgegevens en een boekhoudpakket voor de financiële administratie. Het kan dan voorkomen dat bepaalde gegevens, bijvoorbeeld klantgegevens, in beide pakketten voorkomen. In dat geval moeten deze gegevens dus vaak ook twee keer ingevoerd worden. Dat is behalve tijdrovend ook foutgevoelig. Bovendien kan in de loop van de tijd in het ene pakket een aanpassing gemaakt worden in de gegevens terwijl dit niet gedaan wordt in het andere pakket. Op dat moment ontstaat er een mismatch en kan het onduidelijk zijn wat de correcte gegevens zijn.

Door specifieke gegevens tussen verschillende pakketten te laten synchroniseren, oftewel integreren,  kunnen dit soort problemen voorkomen worden. Bij deze synchronisaties kunnen gegevens automatisch worden overgebracht van het ene pakket naar het andere pakket. Ook is het mogelijk om informatie uit beide pakketten met elkaar te combineren. Op die manier kan bijvoorbeeld een groot deel van de repetitieve taken van medewerkers weggenomen worden. Hierdoor wordt de productiviteit verhoogd en kunnen medewerkers zich richten op andere taken.

Hoe werkt het integreren van softwarepakketten?

Onze automatiseringsconsultants maken gebruik van onder andere Microsoft Power Automate en Python om de integratie tussen de verschillende softwarepakketten te realiseren. In deze integratie worden gegevens uit beide softwarepakketten vergeleken, geanalyseerd en gecombineerd. Hierbij kunnen er vervolgens in beide pakketten gegevens worden aangepast, toegevoegd of verwijderd. Dit wordt uiteraard altijd afgestemd en in samenspraak besloten.

Voorbeeld:

In het CRM-pakket wordt een nieuwe klant aangemaakt. Deze klant moet ook worden toegevoegd in het boekhoudpakket, om vanuit daar te kunnen factureren. De synchronisatie wordt getriggerd wanneer er een nieuwe klant in het CRM-pakket wordt geregistreerd en haalt meteen de belangrijkste klantgegevens uit die nieuwe klant op. Vervolgens wordt er automatisch in het boekhoudpakket een nieuwe klant aangemaakt en de opgehaalde klantgegevens worden in de overeenstemmende velden in het boekhoudpakket ingevuld. Als in het vervolg in het CRM-pakket een aanpassing gemaakt wordt in de gegevens van deze al bestaande klant, kunnen deze aanpassingen ook automatisch doorgevoerd worden naar het boekhoudpakket.

De grootste voordelen van integreren van softwarepakketten

Minder foutgevoelig

.

Tijdsbesparend

.

Efficiënter werken

.

Notificaties mogelijk

.

Bedrijven die al slimmer, sneller en leuker werken door de inzet van o.a. automatiseringen

Meer weten over het integreren van softwarepakketten?

Wil je verder praten over de mogelijkheden van een het integreren van verschillende softwarepakketten voor jullie organisatie? Onze BI consultants denken graag met jullie mee om een passende oplossing te creëren. Neem vrijblijvend contact met ons op of plan direct een vrijblijvende online kennismaking in met één van onze consultants. 

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.