Wat zijn Power BI koppelingen?

power-bi-dashboard

Power BI koppelingen

Power BI koppelingen; u ziet ze op verschillende plaatsen voorbij komen, maar wat zijn Power BI koppelingen nu precies? Door middel van Power BI koppelingen kunt u uw softwarepakket eenvoudig koppelen aan een BI tool (in dit geval aan Power BI). Hierdoor kunt u zelf gemakkelijk starten met het ontwikkelen van Business Intelligence rapportages. U creëert hierdoor op een snelle, voordelige en laagdrempelige manier bedrijfsrapportages voor uw organisatie.

Power BI koppelingen zijn in het leven geroepen omdat Microsoft Power BI veel softwarepakketten niet zelf kan koppelen middels haar ingebouwde koppelingen. Omdat er zoveel softwarepakketten op de markt zijn, kost het ontsluiten van deze softwarepakketten veel tijd en vraagt veel kennis. Dit is de reden dat Microsoft gekozen heeft voor vele standaard koppelingen die wereldwijd veel gebruikt worden. U zult dus zelden een Nederlands softwarepakket tegenkomen tussen de standaard koppelingen van Microsoft. 

Om deze reden zijn externe koppelingen benodigd indien u alsnog graag rapportages wilt ontwikkelen op basis van uw eigen data. Om de data vanuit deze softwarepakketten te ‘ontsluiten’ en in te laden in Power BI (de Business Intelligence) tool zijn er dus andere, externe Power BI koppelingen nodig. 

Hoe werken externe Power BI koppelingen?

Externe Power BI koppelingen ontsluiten de data vanuit uw softwarepakket en plaatsen deze in een database of datawarehouse. Vervolgens kunt u vanuit de gewenste Business Intelligence tool, bijvoorbeeld Power BI, deze data benaderen en inladen voor het ontwikkelen van bedrijfsrapportages. 

Nadat de data ingeladen is, dient deze nog gestructureerd te worden en dient er een datamodel opgebouwd te worden. Nadat dit voltooid is, kan er gestart worden met het visualiseren van de data. In enkele stappen kunt u dus uw eigen rapportages ontwikkelen. 

powerbi-rapportage-kpisolutions-erp

Zelf aan de slag met Power BI koppelingen?

Onze developers zijn dagelijks bezig met het ontwikkelen van nieuwe koppelingen, zodat we iedere organisatie kunnen voorzien van een passende koppeling tegen een aantrekkelijk tarief. Bekijk al onze koppelingen of start direct gratis uw 60-daagse proefperiode.

 

Liever verder praten met een van onze BI Specialisten?

Plan dan vrijblijvend een kennismaking in en ontdek de mogelijkheden passend bij uw organisatie.

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.