Werken bij KPI Solutions

Search
Close this search box.

"Inzicht voor iedere afdeling én functie"

Case:

Over-kpi-soltuions-Microsoft-power-bi-specialist-klantcase-Berlin-Packaging

Deel deze case

Klantcase Berlin Packaging

Berlin Packaging maakt al sinds begin 2019 gebruik van de diensten van KPI Solutions. Berlin Packaging is een wereldwijde leverancier in harde verpakkingsproducten van plastic, glas en metaal. Met vestigingen over de hele wereld is het van groot belang om een goed gestructureerde informatievoorziening stroom te creëren, zodat alle stakeholders op de hoogte zijn van de laatste stand van zaken van iedere vestiging.

KPI Solutions heeft sinds 2019 Berlin Packaging Wijchen (voorheen; Novio Packaging) voorzien van verschillende soorten rapportages binnen meerdere afdelingen, waarbij de samenwerking begon bij het inzichtelijk maken van de historische verkoopcijfers.

Inzicht in de klanthistorie

Het samenvoegen van verschillende databases in 2019 heeft er toe geleid dat er een grote behoefte ontstond bij het inzichtelijk maken van de historische data. De historische data hoefde niet meegenomen worden naar het nieuw geïmplementeerde systeem Exact Globe, maar moest wel inzichtelijk worden gemaakt. Deze trigger heeft Berlin Packaging doen besluiten om de samenwerking met KPI Solutions aan te gaan voor het ontwikkelen van een salesrapportage. Op deze manier kon Berlin Packaging inzicht krijgen in de ontwikkeling van klanten en producten over tijd op basis van actuele én historische data, om zo te gaan sturen op deze informatie.

KPI Solutions is intensief te werk gegaan om tot het gewenste eindresultaat te komen. Zo werden er veel gesprekken gevoerd met de stakeholders binnen Berlin Packaging om goed te begrijpen hoe de business in elkaar zit. Vervolgens is zorgvuldig te werk gegaan tijdens het valideren van data, om te zorgen dat de cijfers in de uiteindelijke rapportage aansluiten met de werkelijkheid. Dit proces werd als erg prettig ervaren, omdat er veel moeite wordt stopt in het begrijpen van de business voordat er tot de gewenste inzichten wordt gekomen. Deze werkwijze stelde KPI Solutions in staat daarna met Berlin Packaging te gaan brainstormen over nieuwe rapportages en inzichten.

Over-kpi-soltuions-Microsoft-power-bi-specialist-klantcase-Berlin-Packaging

"Inzicht voor iedere afdeling én functie"

Power BI als onderdeel van het proces?

Het gebruik van Power BI als reporting en analyse tool kan je denkwijze doen veranderen in dagelijkse processen. Zoals Michel aangeeft; “Voor 2019 hadden wij nog nooit van Power BI gehoord, en tegenwoordig denken wij vaak; kunnen we dit probleem of inzicht niet in Power BI inzichtelijk maken?”. Deze verandering in de manier van denken heeft er bijvoorbeeld toe geleidt dat het ERP systeem niet altijd meer gebruikt of misbruikt wordt om bepaalde inzichten naar voren te halen. Vaak is het niet noodzakelijk om je ERP systeem anders in te richten, maar is het door je rapportage aan te passen ook mogelijk om de gewenste inzichten uit Power BI te halen. Deze verandering in denkwijze heeft Berlin Packaging geholpen in de dagelijkse bedrijfsvoering. Zo kan er niet alleen efficiënter gewerkt worden, maar worden er ook inzichten verkregen welke niet uit de systemen zelf te halen zijn.

Samenwerking Berlin Packaging & KPI Solutions

De samenwerking tussen Berlin Packaging en KPI Solutions wordt ervaren als laagdrempelig en informeel. Bij veel collega’s is er een prettige sfeer te beproeven, precies zoals je met mensen wil samenwerken. De prettige werksfeer zorgt er voor dat beide partijen elkaar aanvullen. Een samenwerking als deze is belangrijk voor het behalen van de doelen, zijnde het ontwikkelen van goede en bruikbare inzichten. Ook zorgt het feit dat er veel op locatie van Berlin Packaging aan de rapportages gewerkt wordt voor kortere lijntjes. Door de samenwerking tussen beide partijen kan er snel en makkelijk geschakeld worden over de hordes die genomen moeten worden op deze reis. Een dashboard maken gebeurd met trial en error, en een goede samenwerking hierin is key.

Over-kpi-soltuions-Microsoft-power-bi-specialist-klantcase-Berlin-Packaging-daniël-van-raaij

Daniël van Raaij

Business Developer

Klaar om ook met BI aan de slag te gaan?

Neem dan vrijblijvend contact op met Daniël, of een van onze andere specialisten, om de mogelijkheden van Business Intelligence voor jouw organisatie te bespreken. Of plan direct een vrijblijvende kennismaking in. 

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

power-bi

BI & Analytics

Filter op categorie

Opstarten

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de de koppeling op te starten. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Opstarten

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de de koppeling op te starten. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Plan vrijblijvend een kennismaking​

Wij ondersteunen en begeleiden organisaties bij strategische besluitvorming door datagedreven te werken

Vrijblijvend

We denken vrijblijvend met je mee om te inventariseren welk vraagstuk je hebt binnen jouw organisatie.

Kies zelf een datum en tijd

Om het makkelijker te maken, kun je zelf een meeting in onze agenda plannen.

Organisatie centraal

De kennismaking wordt volledig toegespitst op jouw organisatie en vraagstuk. Zo kunnen we achterhalen welke behoefte er is.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.