Werken bij KPI Solutions

Werk datagedreven, en verhoog de winstgevendheid.

Al uw data in één Power BI sales rapportage

Hoe werkt de Power BI sales rapportage?

De sales rapportage is een Power BI rapportage waarin de meest gebruikte analyses zijn samengevoegd in  één rapportage. Door middel van deze Power BI rapportage krijgt u (nieuwe) inzichten in uw verkoop data, waardoor uw salesteam prestaties beter kan analyseren, tijdig kan bijsturen én datagedreven beslissingen kan maken om als team beter te kunnen presteren. 

Om te starten met de Power BI sales rapportage maakt een van onze Power BI connectoren een koppeling met uw softwarepakket(ten). Vervolgens wordt de benodigde data ingeladen in de Power BI rapportage, en wordt deze voor u klaargezet in de online omgeving van Microsoft, namelijk Power BI Service. Vanuit hier kunnen u en uw collega’s de rapportages gebruiken. Daarnaast kunt u via de Power BI app de rapportages ook op uw tablet of telefoon bekijken. Zo heeft u overal en altijd inzicht in uw cijfers. 

Welke informatie bevat de sales rapportage?

Naast de normale overzichten zoals omzet, marge en hoeveelheden, biedt de rapportage u de mogelijkheid om volledig door te zoomen tot op detailniveau. Zo kunt u bijvoorbeeld de omzet per accountmanager zien en daarin volledig doorzoomen tot op factuurnummer behorend bij die omzet. Naast bovengenoemde overzichten, bevat de rapportage onder andere de volgende inzichten:

Standaard inbegrepen:

 • Omzet, marge, hoeveelheden;
 • Order inname;
 • Klantonwikkeling;
 • Verkoopafhankelijkheid;
 • Voorspelde omzet;
 • Overzicht artikelen/factuurnummers.
Niet standaard inbegrepen, wel beschikbaar: 

 • Variantie Analyse;
 • Prospect overzicht;
 • Kansen – waarde;
 • Kansen – openstaand;
 • Verkoopbudget.
Power BI Google Analytics 4
Waarom een kant-en-klare Power BI rapportage?

Het koppelen van uw softwarepakketten, het ontwikkelen van een datamodel in Power BI, het schrijven van (DAX) formules en het maken van de rapportage door middel van de juiste visualisaties vraagt de nodige tijd en expertise. Om organisaties, van MKB tot Corporate, snel én laagdrempelig te laten starten met Microsoft Power BI hebben we kant-en-klare rapportages ontwikkeld. Deze rapportages zijn voorzien van interactieve en duidelijke visualisaties, welke inzicht geven in de belangrijkste KPI’s van uw salesafdeling. Daarnaast bevatten onze Power BI rapportages altijd de laatste ontwikkelingen op het gebied van Business Intelligence. Zo bent u altijd verzekerd van een kwalitatief hoogstaande rapportage.

Naast dat de rapportage een goede start met BI is, kan de rapportage tevens dienen als fundament om een rapportagewens binnen een organisatie verder uit te bouwen. De rapportage kan volledig overgenomen worden, waardoor uw organisatie zelf verder kan bouwen op basis van deze sales rapportage. Daarnaast kunnen wij uw wensen aanvullend ook verwerken in de rapportage.

power-bi-rapportage-voor-sales
Demo Power BI sales rapportage

De demo is volledig interactief. U kunt alle functionaliteiten uitproberen. Zo kunt u onderin navigeren tussen de verschillende pagina’s, kunt u gebruik maken van diverse filters en zijn de visuals interactief te gebruiken.

De volledige Power BI sales rapportage uitproberen? Start direct uw 30-daagse gratis proefperiode en ervaar alle functionaliteiten.

Hoe kun je gebruik maken van de sales rapportage?

Er zijn verschillende mogelijkheden om de Power BI sales rapportage af te nemen. Het kostenplaatje welke hieraan verbonden zit varieert, afhankelijk van uw keuze. We hebben de mogelijkheden hieronder op een rijtje gezet:

 • De Power BI rapportage in abonnementsvorm
  Het is mogelijk om de Power BI rapportage in abonnementsvorm af te nemen. Op deze manier betaalt u maandelijks een vast bedrag voor het gebruik. Dit is een uitermate geschikte manier om kennis te maken met Business Intelligence, en de waarde welke Power BI rapportages te bieden hebben. De Power BI rapportage kunt u vervolgens, samen met uw collega’s, analyseren in de online omgeving van Microsoft Power BI, namelijk Power BI Service. Naar wens kunnen onze BI-specialisten aanvullende analyses toevoegen in de rapportage. U kunt bij een abonnement zelf géén wijzigingen doorvoeren.
 • De Power BI rapportage overnemen
  Wilt u een goede fundering neerzetten voor het verder implementeren van Business Intelligence en haar rapportages binnen uw organisatie? Dan kunt u ervoor kiezen om onze Power BI sales rapportage over te nemen. U betaalt in dit geval slechts een eenmalig bedrag, waarna wij u de Power BI rapportage overhandigen en een kickstart geven om hiermee zelf verder aan de slag te gaan. Uiteraard kunnen onze specialisten u ook ondersteunen bij het verder door ontwikkelen van uw Business Intelligence omgeving, en Power BI rapportages.
Verder praten over de kosten van onze Power BI sales rapportage, en de oplossing welke het beste bij uw organisatie past? Plan dan vrijblijvend een online kennismaking in om de mogelijkheden te bespreken. 
Voordelen van de Power BI sales rapportage

Microsoft integratie

De rapportage is eenvoudig te integreren met Microsoft Teams en SharePoint.

Schaal- en betaalbaar

De rapportage is zowel geschikt voor het MKB als voor Corporate organisaties en groeit met uw organisatie mee.

Deel met collega's

Deel eenvoudig met collega's en kijk allemaal naar één versie van de waarheid.

Direct analyseren

Alle analyses zijn al voor u uitgewerkt, waardoor u direct kunt starten met analyseren.

In house development

Onze developers zorgen ervoor dat de rapportages altijd de laatste (Power) BI technologieën bevatten.

Volledig aanpasbaar

De rapportage kan altijd naar wens worden aangepast en voorzien worden van uw eigen huisstijl

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.
inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.