AFAS Power BI koppeling

AFAS koppelen met Power BI.

Hoe werkt de AFAS Power BI connector?

AFAS Power BI koppeling

De Power BI connector voor AFAS zorgt ervoor dat u de software van AFAS (Profit) kunt koppelen aan Power BI. Hierdoor kunt u zelf starten met het ontwikkelen van diverse Power BI rapportages & dashboards.

De Power BI koppeling voor AFAS maakt verbinding met alle gewenste administraties en GetConnectoren vanuit AFAS (Profit), waarna u deze kunt gebruiken voor rapportagedoeleinden. Zo kunt u bijvoorbeeld financiële, verkoop, projecten en inkoop data vanuit AFAS (Profit) gebruiken om rapportages te ontwikkelen. Snel en eenvoudig, zonder handmatige invoer.

Wat kunt u met Power BI en AFAS?

Microsoft Power BI is dé populairste Business Intelligence tool op de markt. Door middel van Power BI kunt u oneindig veel databronnen, zoals bijvoorbeeld AFAS (Profit), koppelen aan Power BI en starten met het ontwikkelen van interactieve rapportages en dashboards.

De AFAS Power BI connector maakt geautomatiseerd een koppeling met de gewenste AFAS (Profit) administraties en/of GetConnectoren en zet deze data klaar in een SQL-database. Dit doen we door middel van begrijpelijke tabellen zodat er geen technische kennis benodigd is om met uw data aan de slag te gaan. Vanuit Power BI kunt u vervolgens alle gewenste data uit deze database selecteren, waardoor u kunt starten met het rapporteren en analyseren van uw AFAS (Profit) data.

Wat zijn de mogelijkheden van de AFAS Power BI koppeling?

De mogelijkheden in het gebruik van de AFAS Power BI koppeling zijn enorm groot. Doordat we alle gewenste data via de API van AFAS (Profit) en alle GetConnectoren kunnen benaderen, kunt u alle gewenste data vanuit de software van AFAS gebruiken voor het maken van verschillende analyses in Power BI. Zo kunt u bijvoorbeeld onderstaande analyses maken:

 • Liquiditeitsprognose;
 • Omzet huidig jaar vs. omzet vorig jaar;
 • Abonnementswaarde en verloop;
 • Productiviteit;
 • Crediteuren & debiteuren.

Naast dat de Power BI connector alle gewenste data vanuit AFAS (Profit) beschikbaar stelt, kunt u deze data vervolgens ook met data vanuit andere applicaties koppelen in een datawarehouse. Hierdoor ontstaan er nieuwe inzichten in zowel uw AFAS (Profit) data, als de data vanuit uw andere applicatie(s), welk u afzonderlijk uit uw applicaties nooit zult halen. Benieuwd naar de applicaties waar ook een Power BI koppeling met bewerkstelligt kan worden? Ontdek deze hier.

Power BI rapportages voor AFAS

Van ruwe AFAS data naar duidelijke inzichten binnen 24 uur. Door middel van onze kant-en-klare Power BI rapportages, ook wel templates genoemd, kunt u direct aan de slag met het analyseren van uw AFAS data en krijgt u inzicht in de belangrijkste KPI’s.

Beschikbare templates voor AFAS (Profit):

Ontwikkel in 5 stappen de beste AFAS rapportages

Benieuwd? Download gratis onze Power BI Guide en leer in 5 stappen hoe u de perfecte Power BI rapportage voor AFAS kunt ontwikkelen.
Wat zijn de voordelen van de AFAS Power BI koppeling?

Alle data benaderbaar

Alle data vanuit AFAS wordt voor u klaargezet in makkelijke en gestructureerde tabellen in een database. Hierdoor kunt u direct starten met het ontwikkelen van rapportages.

Rapportages beschikbaar

Door de jarenlange ontwikkeling door onze BI-specialisten, hebben we meerdere kant-en-klare Power BI rapportages voor AFAS beschikbaar. Hierdoor heeft u direct inzicht in de belangrijkste KPI’s van uw organisaties.

Databronnen combineren

Naast de data vanuit AFAS kunnen we ook koppelen met andere applicaties binnen uw organisatie. Door het combineren van meerdere gegevensbronnen, kunt u nieuwe inzichten creëren.

Veel analysemogelijkheden

Doordat alle data via de AFAS API te benaderen is, kunt u veel verschillende analyses maken. Zo kunt u bijvoorbeeld uw data consolideren of benchmarking, predictive analytics of forecasting toepassen.

Data altijd actueel

Op ieder moment van de dag actuele data. Doordat de gewenste data vanuit AFAS iedere nacht, en indien wenselijk meerdere keren per dag vernieuwd wordt, beschikt u altijd over de meest actuele data om belangrijke beslissingen op te baseren. .

Voor ieder apparaat geschikt

Microsoft Power BI functioneert perfect op mobiele apparaten, zoals telefoons, tablets en zelf smartwatches. Hierdoor heeft u écht overal en altijd inzicht in de belangrijkste KPI's van uw organisatie.

3 stappen naar meer inzicht
Aan de slag met de AFAS Power BI koppeling
power-bi-koppelen-aan-exact-online-powerbi-connector
Opstarten van de AFAS Power BI connector

Na het aanvragen van de proefperiode voor de AFAS Power BI connector ontvangt u instructies voor het realiseren van de AFAS koppeling met Power BI. Onze BI-specialisten staan voor u klaar om u hier vrijblijvend bij te ondersteunen.

Aan de slag met Power BI

Nadat de Power BI koppeling met AFAS gerealiseerd is, kunt u zelf aan de slag met het ontwikkelen van AFAS rapportages en dashboards in Power BI. Of, indien u dit wenst, met onze kant-en-klare AFAS rapportages.

Inzicht!

Nadat u de gewenste data vanuit AFAS (Profit) en uw GetConnector gevisualiseerd heeft in Power BI rapportages, kunt u aan de slag met het analyseren van de belangrijkste bedrijfsdata.

Kosten

€10

Per maand

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?

Start direct uw gratis proefperiode

 • 30 dagen gratis proberen;
 • Geen verborgen kosten. Uw proefperiode stopt automatisch;
 • Start op wanneer het u uitkomt;
 • Kant-en-klare Power BI rapportages beschikbaar;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Power BI Guide - 5 stappen naar de perfecte Power BI rapportage

De Power BI Guide bevat onder andere de volgende onderwerpen:

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.