Werken bij KPI Solutions

AFAS Power BI API koppeling

AFAS koppelen met Power BI

Hoe werkt de AFAS Power BI API koppeling?

AFAS Power BI API koppeling

De Power BI API koppeling voor AFAS zorgt ervoor dat je de software van AFAS (Profit) kunt koppelen aan Power BI. Hierdoor kun je zelf starten met het ontwikkelen van diverse Power BI rapportages & dashboards.

De Power BI API koppeling voor AFAS maakt verbinding met alle gewenste administraties en GetConnectoren vanuit AFAS (Profit), waarna je deze kunt gebruiken voor rapportagedoeleinden. Zo kun je bijvoorbeeld financiële, verkoop, projecten en inkoop data vanuit AFAS (Profit) gebruiken om rapportages te ontwikkelen. Snel en eenvoudig, zonder handmatige invoer.

Wat kun je met Power BI en AFAS?

Microsoft Power BI is dé populairste Business Intelligence tool op de markt. Door middel van Power BI kun je oneindig veel databronnen, zoals bijvoorbeeld AFAS (Profit), koppelen aan Power BI en starten met het ontwikkelen van interactieve rapportages en dashboards.

De AFAS Power BI API koppeling maakt geautomatiseerd een koppeling met de gewenste AFAS (Profit) administraties en/of GetConnectoren en zet deze data klaar in een SQL-database. Dit doen we door middel van begrijpelijke tabellen zodat er geen technische kennis nodig is om met jouw data aan de slag te gaan. Vanuit Power BI kun je vervolgens alle gewenste data uit deze database selecteren, waardoor je kunt starten met het rapporteren en analyseren van jouw AFAS (Profit) data.

Wat zijn de mogelijkheden van de AFAS Power BI API?

De mogelijkheden in het gebruik van de AFAS Power BI API koppeling zijn groot. Doordat we alle gewenste data via de API van AFAS (Profit) en alle GetConnectoren kunnen benaderen, kun je alle gewenste data vanuit de software van AFAS gebruiken voor het maken van verschillende analyses in Power BI. Zo kun je bijvoorbeeld onderstaande analyses maken:

 • Liquiditeitsprognose;
 • Omzet huidig jaar vs. omzet vorig jaar;
 • Abonnementswaarde en verloop;
 • Productiviteit;
 • Crediteuren & debiteuren.

Naast dat de Power BI API alle gewenste data vanuit AFAS (Profit) beschikbaar stelt, kun je deze data ook met data vanuit andere applicaties koppelen in een datawarehouse. Hierdoor ontstaan er nieuwe inzichten in zowel jouw AFAS (Profit) data, als de data vanuit jouw andere applicatie(s), die je afzonderlijk uit jouw applicaties niet zult halen. Benieuwd naar de applicaties waar ook een Power BI koppeling mee bewerkstelligt kan worden? Ontdek deze hier.

Power BI rapportages voor AFAS

Van ruwe AFAS data naar duidelijke inzichten binnen 24 uur. Door middel van onze kant-en-klare Power BI rapportages, ook wel templates genoemd, kun je direct aan de slag met het analyseren van jouw AFAS data en krijg je inzicht in de belangrijkste KPI’s.

Beschikbare templates voor AFAS (Profit):

Ontwikkel in 5 stappen de beste AFAS rapportages

Benieuwd? Download gratis onze Power BI Guide en leer in 5 stappen hoe je de perfecte Power BI rapportage voor AFAS kunt ontwikkelen.
Wat zijn de voordelen van de AFAS Power BI API koppeling?

Alle data benaderbaar

Alle data vanuit AFAS wordt voor je klaargezet in makkelijke en gestructureerde tabellen in een database. Hierdoor kun je direct starten met het ontwikkelen van rapportages.

Rapportages beschikbaar

Door de jarenlange ontwikkeling door onze BI-specialisten, hebben we meerdere kant-en-klare Power BI rapportages voor AFAS beschikbaar. Hierdoor heb je direct inzicht in de belangrijkste KPI’s van jouw organisatie.

Databronnen combineren

Naast de data vanuit AFAS kunnen we ook koppelen met andere applicaties binnen jouw organisatie. Door het combineren van meerdere gegevensbronnen, kun je nieuwe inzichten creëren.

Veel analysemogelijkheden

Doordat alle data via de AFAS API te benaderen is, kun je veel verschillende analyses maken. Zo kun je bijvoorbeeld jouw data consolideren of benchmarking, predictive analytics of forecasting toepassen.

Data altijd actueel

Op ieder moment van de dag actuele data. Doordat de gewenste data vanuit AFAS iedere nacht, en indien wenselijk meerdere keren per dag vernieuwd wordt, beschik je altijd over de meest actuele data om belangrijke beslissingen op te baseren. .

Voor ieder apparaat geschikt

Microsoft Power BI functioneert perfect op mobiele apparaten, zoals telefoons, tablets en zelf smart watches. Hierdoor heb je overal en altijd inzicht in de belangrijkste KPI's van jouw organisatie.

3 stappen naar meer inzicht
Aan de slag met de AFAS Power BI koppeling
power-bi-koppelen-aan-exact-online-powerbi-connector
Opstarten van de AFAS Power BI connector

Na het aanvragen van de proefperiode voor de AFAS Power BI connector ontvang je instructies voor het realiseren van de AFAS koppeling met Power BI. Onze BI-specialisten staan voor je klaar om je hier vrijblijvend bij te ondersteunen.

Aan de slag met Power BI

Nadat de Power BI koppeling met AFAS gerealiseerd is, kun je zelf aan de slag met het ontwikkelen van AFAS rapportages en dashboards in Power BI. Of, als je dit wenst, met onze kant-en-klare AFAS rapportages.

Inzicht!

Nadat je de gewenste data vanuit AFAS (Profit) en jouw GetConnector gevisualiseerd hebt in Power BI rapportages, kun je aan de slag met het analyseren van de belangrijkste bedrijfsdata.

Kosten

€10

Per maand

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?

Start direct jouw gratis proefperiode

 • 30 dagen gratis proberen;
 • Start op wanneer het jou uitkomt;
 • Kant-en-klare Power BI rapportages beschikbaar;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Power BI Guide - 5 stappen naar de perfecte Power BI rapportage

De Power BI Guide bevat onder andere de volgende onderwerpen:

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.