Werken bij KPI Solutions

Power BI oplossingen voor Yoobi

power-bi-oplossingen-voor-yoobi
power-bi-rapportages-voor-exact

Starten met Power BI?

Microsoft Power BI, de populairste Business Intelligence tool op de markt, maakt het mogelijk om data om te zetten tot visuele rapportages. Door middel van Power BI kunnen alle databronnen binnen een organisatie samengevoegd en gecombineerd worden in één rapportage. Zoals bijvoorbeeld Yoobi, Exact, AFAS, Twinfield, Visma en SnelStart. Dankzij de uitgebreide visualisatiemogelijkheden  kan deze data vervolgens tot ‘leven’ worden gebracht, waardoor beslissers op ieder niveau grip krijgen en er een brug ontstaat tussen het management en de operationele afdelingen.

Rapportages zijn op ieder moment van de dag, via ieder gewenst device, te raadplegen in de online omgeving van Power BI. Hierdoor beschikt u op ieder moment van de dag over de meest actuele cijfers om bedrijfsbeslissingen eenvoudiger te kunnen. Niet alleen belangrijk voor uw eigen bedrijfsvoering, maar ook interessant om beter te kunnen acteren op concurrenten door het op tijd signaleren van kansen en bedreigingen. 

Power BI oplossingen voor Yoobi

1. Koppeling tussen Yoobi en Power BI

Er zijn verschillende oplossingen voor Yoobi om te starten met Power BI. De belangrijkste oplossing om te starten met Power BI start bij het maken van een verbinding tussen Power BI en Yoobi. Doordat Power BI geen eigen koppeling heeft met Yoobi, dient er gebruik gemaakt worden van een Power BI connector. De connector haalt alle gewenste data op, waarna deze vervolgens  gebruikt kan worden bij het ontwikkelen van rapportages. 

power-bi-rapportages-voor-exact
power-bi-oplossingen-voor-yoobi
2. Power BI rapportages voor Yoobi

Nadat er een koppeling is gemaakt met de data van Yoobi, kan er gestart worden met het ontwikkelen van rapportages. U kunt er voor kiezen om zelf rapportages te ontwikkelen, gebruik te maken van kant-en-klare rapportages, zogenoemde templates óf er voor kiezen om maatwerk rapportages te laten ontwikkelen. Bijvoorbeeld met meerdere databronnen in één rapportage. Vaak zien we dat organisaties, zowel MKB als grootbedrijf, ervoor kiezen om te starten met een template. Dit is efficiënt en snel in te zetten (binnen 1 dag). Daarnaast kan een template als basis dienen om bedrijfsrapportages verder uit te bouwen. 

Meer leren over Business Intelligence?

Download dan gratis onze BI startgids en ontdek onder andere wat BI precies is, voor wie BI geschikt is en welke BI tools er op de markt zijn. 

Enkele voordelen van Power BI

24/7 inzicht

Krijg overal en altijd real-time inzicht in uw data. Via uw desktop de app op uw tablet, telefoon óf zelfs op uw smartwatch.

Snel aan de slag

Door het gebruik van Power BI templates kunt u snel starten met Power BI, de mogelijkheden ervaren en indien wenselijk de rapportages uitbouwen.

Meerdere databronnen

U kunt meerdere databronnen binnen uw organisatie koppelen, zodat u data tegenover elkaar kunt zetten en nieuwe inzichten kunt creëren.

Integratie Microsoft

Integreer Power BI in uw (vaak al) bestaande Office omgeving en bekijk en deel de rapportages eenvoudig via bijvoorbeeld Microsoft Teams.

De eerste stap zetten naar een datagedreven organisatie?

Start dan direct uw 60-daagse gratis proefperiode. Liever meer informatie of de mogelijkheden live zien? Neem dan contact met ons op, of plan een vrijblijvende kennismaking in. 

power-bi-koppelen-aan-exact-online-powerbi-connector
Zelf aan de slag met Business Intelligence?

Download gratis onze Business Intelligence startgids boordevol informatie over onder andere:

  • Verschillende BI tools op de markt;
  • Het belang van BI;
  • Voor wie BI geschikt is.

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.
inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.