Werken bij KPI Solutions

Waarom houden wij zo van Microsoft Power BI?

Power BI, de Business Intelligence tool van Microsoft, is al jaren een van de populairste BI-tools op de markt. Ook wij zijn fan van Power BI, en in de afgelopen jaren zijn we van Power BI gaan houden. Maar waarom? In dit blog vertellen we je hier meer over.

Microsoft Power BI

Zoals de naam al doet vermoeden is Power BI onderdeel van Microsoft. Microsoft heeft Power BI in 2014 op de markt gebracht, met als doel Business Intelligence intuïtiever en toegankelijker te maken voor eindgebruikers. Power BI is een Business Intelligence tool die gebruikt kan worden als cloudservice of als on-premises software. Het biedt veel opties voor het maken van organisatie brede rapportages, doordat meerdere databronnen vanuit verschillende afdelingen gecombineerd kunnen worden in één rapportage

De kracht van Power BI

De kracht van Power BI is dat data snel omgezet kan worden tot interactieve rapportages, die inzichten bieden in de belangrijkste KPI’s. Hierdoor kun je data analyseren en bijvoorbeeld datagedreven beslissingen nemen. Door middel van Power BI kun je dit veel uitgebreider en effectiever doen dan in een andere tool, zoals bijvoorbeeld Excel. 

De keuze uit visualisaties is groot, waardoor rapportages zo gemaakt kunnen worden, dat deze voor iedere laag binnen de organisatie te begrijpen zijn. Hierdoor kunnen rapportages eenvoudig geanalyseerd worden en kunnen kansen en bedreigingen tijdig gesignaleerd worden, waardoor er direct datagedreven actie ondernomen kan worden. 

Datagedreven werken-narrow casting- power bi- business intellegence-KPI Solutions-meeting-koppelingen-AI-Power Bi Kopplingen

De populariteit van Power BI

Gartner, een wereldwijd onderzoeks- en adviesbureau binnen de informatietechnologie-sector doet jaarlijks onderzoek naar verschillende BI-tools op de markt. Hierbij heeft Gartner Microsoft al méér dan 14 jaar op rij verkozen tot leider op het gebied van Business Intelligence en Analytics, binnen het zogenoemde Magic Quadrant. 

Power-bi-voor-het-14e-jaar-op-rij-leider-op-het-gebied-van-bi

Waarom Power BI?

Wij werken met Power BI omdat het een innovatieve Business Intelligence tool is welke een tal aan mogelijkheden biedt voor organisaties van groot tot klein. Onder andere de vele visualisatiemogelijkheden die Power BI biedt, de oneindige mogelijkheden om meerdere databronnen te koppelen én integraties met Office 365 (zoals Microsoft Teams en SharePoint) maken Power BI een fijne BI-tool. Naast deze voordelen is Power BI ook:

- Gebruiksvriendelijk

Power BI heeft een gebruiksvriendelijke interface en biedt veel opties voor het maken van dashboards en rapportages, wat het gemakkelijk maakt om inzicht te krijgen in gegevens en om deze te presenteren aan en met andere belanghebbenden.

- Eenvoudig te integreren met andere databronnen

Power BI is goed geïntegreerd met andere Microsoftproducten, zoals Excel en Microsoft TeamsHierdoor krijgen medewerkers sneller inzicht in hun data en dat van hun afdeling, waardoor de samenwerking beter kan verlopen en medewerkers gemotiveerder worden om bijvoorbeeld targets te halen. 

microsoft-teams-gebruiken-in-power-bi
- Flexibel

Power BI biedt veel flexibiliteit in termen van de manier waarop gegevens kunnen worden geïntegreerd en gepresenteerd. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld kiezen voor het gebruik van standaard templates of kunnen hun eigen dashboards en rapportages ontwerpen.

- Schaalbaar

Power BI is ontworpen om te kunnen schalen naar de behoeften van grotere
organisaties, en kan gemakkelijk meegroeien met de organisatie. Daarnaast kan het ook eenvoudig worden geïntegreerd met andere BI-systemen. 

Power BI is overal en altijd toegankelijk

Door COVID-19 zijn steeds meer organisaties het hybride werken gaan omarmen. Dit vraagt van onze applicaties een zekere mate van flexibiliteit om óók op afstand te kunnen blijven werken. Power BI is overal én altijd toegankelijk vanaf verschillende devices. Doordat de data geautomatiseerd vernieuwd wordt in de rapportages, beschik je al op ieder moment van de dag over de meest actuele data. Deze data kun je vervolgens bekijken via jouw laptop, tablet, telefoon én zelfs jouw Apple Watch. Hierdoor kan data op ieder gewenst moment van de dag, vanaf iedere locatie geanalyseerd worden. 

Kpi solutions-power bi-business intellegence-data gedreven-api koppelingen-narrow casting
Ook starten met Power BI?

Power BI biedt oneindig veel mogelijkheden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Plan dan een vrijblijvende kennismaking in met een van onze specialisten, of neem contact met ons op. 

Over KPI Solutions

Bedrijven op voorsprong brengen door het toepassen van slimme (Microsoft)technologie. Ons doel is om data te transformeren naar bruikbare informatie die de gehele organisatie kan gebruiken en verder kan helpen

Recente blogs

Volg ons

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Business Intelligence nieuws?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Werk slimmer, sneller én leuker

Download de gratis BI startgids en leer meer over:

De nieuwste blogs automatisch in je inbox ontvangen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief, en ontvang maandelijks de nieuwste artikelen in je inbox! 

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.