Werken bij KPI Solutions

Waarom houden wij zo van Microsoft Power BI?

Power BI, de BI-tool van Microsoft.  Je hebt er vast weleens van gehoord. Power BI is al jaren dé populairste en meest gebruikte BI-tool op de markt. Ook wij zijn fan van Power BI, en in de afgelopen jaren zijn we enorm van Power BI gaan houden. Maar waarom houden wij, en met ons miljoenen andere gebruikers, van Power BI? In dit blog zetten vertellen wij je de voordelen van Microsoft Power BI!

Wat is Microsoft Power BI precies?

Zoals de naam al doet vermoeden is Power BI onderdeel van Microsoft. Microsoft heeft Power BI in 2014 op de markt gebracht, met als doel Business Intelligence intuïtiever en toegankelijker te maken voor de eindgebruikers. Power BI is een oplossing voor bedrijfsanalyse, waarmee data kan worden gevisualiseerd en inzichten gemakkelijk binnen de organisatie gedeeld kunnen worden. Er kunnen meer dan honderd databronnen met Power BI gekoppeld worden in één rapportage, waardoor data gecombineerd kan worden en tegen elkaar kan worden afgezet. Hierdoor kun je nieuwe inzichten creëren die uit jouw pakketten afzonderlijk nooit zichtbaar zullen zijn. 

power-bi-cursus-nijmegen-kpi-solutions

De populariteit van Power BI

Wij zijn niet de enige die fan zijn van Microsoft. Gartner, een wereldwijd onderzoeks- en adviesbureau binnen de informatietechnologie-sector doet jaarlijks onderzoek naar de verschillende BI-tools op de markt. Hierbij heeft Gartner Microsoft al méér dan 14 jaar op rij verkozen tot leider op het gebied van Business Intelligence en Analytics, binnen het zogenoemde Magic Quadrant. 

Power-bi-voor-het-14e-jaar-op-rij-leider-op-het-gebied-van-bi

Wat zijn de voordelen van Power BI?

Power BI is intuïtief

Power BI is een indrukwekkend intuïtief instrument, waarmee data vanuit verschillende databronnen gekoppeld, gevisualiseerd en vervolgens geanalyseerd kan worden. Hierdoor kan in één oogopslag bekeken worden hoe de organisatie ervoor staat. Daardoor wordt het mogelijk om beslissingen makkelijker te nemen, omdat deze gebaseerd kunnen worden op basis van real-time data, in tegenstelling tot het welbekende onderbuikgevoel. 

Power BI is goedkoop

In tegenstelling tot andere bekende BI-tools, zoals Qlik en Tableau, is Power BI goedkoop in gebruik. Power BI Desktop, de ’tekentafel’ van Power BI, is zelfs gratis te downloaden en te gebruiken voor het ontwikkelen van rapportages. Wanneer je deze rapportages vervolgens in de online omgeving van Power BI (Power BI Service) wilt delen met collega’s, heb je wel een betaalde Power BI Pro gebruiker nodig. De kosten hiervan bedragen slechts €8,40 per maand. In sommige Office abonnementen, zoals E5, zit deze licentie zelfs al standaard inbegrepen. Hierdoor kun je goedkoop starten met Power BI. 

Heb je een Power BI koppeling nodig om jouw softwarepakket te koppelen, of wil je aan de slag met een Power BI template? Dan kunnen er nog kosten bijkomen. 

Power BI is eenvoudig te integreren met de vaak al bestaande Office omgeving

Omdat Power BI onderdeel is van Microsoft functioneert Power BI uitstekend met andere Microsoft tools, en is het makkelijk te integreren in jouw vaak al bestaande Office-365 omgeving. Zo kan Power BI bijvoorbeeld eenvoudig gekoppeld worden met SharePoint, of kunnen Power BI rapportages geïntegreerd worden in Microsoft Teams. Hierdoor krijgen medewerkers sneller inzicht in hun data en dat van hun afdeling, waardoor de samenwerking beter kan verlopen en medewerkers gemotiveerder worden om bijvoorbeeld targets te halen. 

microsoft-teams-gebruiken-in-power-bi
Power BI is overal en altijd toegankelijk

Door COVID-19 zijn steeds meer mensen het hybride werken gaan omarmen. Dit vraagt van onze applicaties een zekere mate van flexibiliteit om óók op afstand te kunnen blijven werken. Power BI is overal én altijd toegankelijk vanaf verschillende devices. Doordat de data geautomatiseerd vernieuwd wordt in de rapportages, beschik je sowieso al op ieder moment van de dag over de meest actuele data. Deze data kun je vervolgens bekijken via jouw laptop, tablet, telefoon én zelfs jouw Apple Watch. Hierdoor kan data op ieder gewenst moment van de dag geanalyseerd worden. 

Actiegerichte rapportages en dashboards voor iedere gebruiker

Eén van de grootste krachten van Power BI is dat data kan worden omgezet naar actiegerichte rapportages en dashboards. Hierdoor krijg je inzicht in de belangrijkste bedrijfsprestaties, en kun je deze data gemakkelijk analyseren waardoor datagedreven beslissingen sneller en eenvoudiger genomen kunnen worden. Naast het maken van beslissingen, biedt dit jou ook mogelijkheden om kansen en bedreigen sneller te signaleren, en hier tijdig op in te spelen.

Doordat Power BI een grote diversiteit biedt aan verschillende visualisaties, kan er voor iedere laag in de organisatie een geschikte rapportage gemaakt worden. Hierdoor kan iedere medewerker data eenvoudig tot zich nemen. 

KPI Solutions
Ook starten met Power BI?

Power BI biedt oneindig veel mogelijkheden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Plan dan een vrijblijvende kennismaking in met een van onze specialisten, of neem contact met ons op. 

Over KPI Solutions

Bedrijven op voorsprong brengen door het toepassen van slimme (Microsoft)technologie. Ons doel is om data te transformeren naar bruikbare informatie die de gehele organisatie kan gebruiken en verder kan helpen

Recente blogs

Volg ons

Blogger

Mabel van Altena. Werkzaam als Marketeer binnen KPI Solutions.

marketeer-kpisolutions

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Business Intelligence nieuws?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

De nieuwste blogs automatisch in uw inbox ontvangen?

Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief, en ontvang maandelijks de nieuwste artikelen in uw inbox! 

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.