Waarom houden wij zo van Microsoft Power BI?

Waarom houden wij zo van Microsoft Power BI?

Microsoft Power BI, een krachtig Business Intelligence instrument met een tal aan mogelijkheden. Waarom houden wij zo van Power BI? In deze ‘Valentijns’ blog vertellen wij u graag wat alle voordelen van Power BI zijn, waardoor wij er zo van zijn gaan houden.

Microsoft Power BI in ’t kort
Voor degene die nog niet zo bekend zijn met Power BI. Power BI is een ideaal instrument om bedrijfsgegevens vanuit meerdere bronnen te verzamelen. Vervolgens kunnen deze gevisualiseerd worden in een overzichtelijke rapportage. Door de data te visualiseren in een rapportage beschikt u op ieder moment van de dag over de meest actuele en belangrijke data van uw organisatie.

De grootste voordelen van Power BI op een rijtje:

1. Intuïtief
Power BI is een indrukwekkend intuïtief instrument, waarmee data vanuit verschillende gegevensbronnen geanalyseerd en gevisualiseerd kan worden. Hierdoor kan in één oogopslag bekeken worden hoe de organisatie ervoor staat. Daardoor wordt het mogelijk om beslissingen makkelijker te nemen, omdat deze goed onderbouwd kunnen worden op basis van actuele gegevens in plaats van het ‘bekende onderbuikgevoel’.

2. Overal toegankelijk
Wanneer er een Power BI rapportage ontwikkeld is, kan deze gepubliceerd worden naar de online dienst van Power BI. Namelijk Power BI.com. Door deze te uploaden is de rapportage 24/7 beschikbaar, en te openen op ieder device. Daarnaast zijn er diverse apps beschikbaar voor zowel Android als IOS, waardoor je nooit meer het inzicht kwijt hoeft te zijn.

3. Koppelen Microsoft producten
Power BI is ontwikkeld door Microsoft. Hierdoor werkt Power BI naadloos samen met alle overige Microsoft producten. Power BI is namelijk eenvoudig te koppelen met bijvoorbeeld SharePoint en Teams. Hierdoor kun je dagelijks de rapportages eenvoudig bekijken. Naast SharePoint en Teams is Power BI met meer dan 50+ (zakelijke) apps te koppelen. Voor ieder wat wils.

4. Hoogstaande visualisaties
Power BI staat onder andere bekend om zijn visualisatiemogelijkheden. Binnen Power BI zijn er namelijk een tal aan mogelijkheden om data te visualiseren. Zo is er voor iedereen een geschikte visualisatie mogelijk. Daarnaast kunnen deze visualisaties opgemaakt worden in bijvoorbeeld de huisstijl van uw organisatie. Hierdoor krijgt u een rapportage welke aansluit op uw huisstijl, en er herkenbaar en strak uitziet.

5. Power BI is gratis
Het gebruik van Power BI is relatief goedkoop. Je kunt gratis starten. Een ‘gewone’ Power BI licentie is gratis. Een Power BI Pro licentie kost zo’n €10 per gebruiker, per maand en is alleen nodig wanneer je rapportages wilt delen met andere personen. Wanneer je dus eenmaal tijd geïnvesteerd hebt in je rapportage, en deze staat, is het gebruik ervan goedkoop.

6. Samen werken
Middels Power BI is het erg eenvoudig om rapportages binnen de organisatie te delen. Wanneer rapportages ontwikkeld zijn, kunnen ze gepubliceerd worden naar PowerBI.com. Vanuit hier kunnen ze gedeeld worden met andere personen binnen de organisatie. Zo weet je zeker dat iedereen binnen de organisatie naar dezelfde versie van de waarheid kijkt, in plaats van meerdere Excel sheets waarin gegevens niet altijd overeen komen.

De mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie ontdekken?
Benieuwd hoe u Power BI kan inzetten binnen uw organisatie? Neem dan contact ons op. Wij denken graag vrijblijvend met u mee over alle mogelijkheden.

 

Over KPI Solutions

Bedrijven op voorsprong brengen door het toepassen van slimme (Microsoft)technologie. Ons doel is om data te transformeren naar bruikbare informatie die de gehele organisatie kan gebruiken en verder kan helpen

Recente blogs

Volg ons

Blogger

Mabel van Altena. Werkzaam als Marketeer binnen KPI Solutions.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Business Intelligence?

Meldt u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief!

Bij het invullen en versturen van dit formulier gaat u akkoord met de privacyverklaring van KPI Solutions.