Werken bij KPI Solutions

Power BI koppeling voor Google Analytics

Power BI koppeling voor Google Analytics

Hoe werkt de Power BI connector voor Google Analytics?

Google Analytics koppelen aan Power BI

De Power BI connector voor Google Analytics zorgt ervoor dat u eenvoudig alle gewenste data vanuit Google Analytics kunt inlezen in uw gewenste (Business Intelligence) tool. Zoals Power BI.

Hierbij zorgt onze connector ervoor dat u niet tegen restricties aanloopt, welke de standaard koppeling van Power BI wel heeft. De gewenste data wordt door de connector in een SQL-database geplaatst, waarna u deze vervolgens vanuit Power BI kunt benaderen. 

Power BI en Google Analytics

De Power BI connector maakt geautomatiseerd een koppeling met Google Analytics, waarna de data in duidelijke en gestructureerde tabellen in de database geplaatst wordt. Hierdoor kunt u direct aan de slag met het ontwikkelen van uw Google Analytics rapportages in Power BI, en heeft u geen technische kennis nodig om aan de slag te gaan.

Wat zijn de mogelijkheden van een Power BI koppeling met Google Analytics?

De mogelijkheden met de Power BI connector voor Google Analytics zijn groots. Doordat we de data zonder restricties kunnen ophalen, kunt u aan de slag met het ontwikkelen van alle gewenste Google Analytics analyses in Power BI. 

Naast dat u alle gewenste data vanuit Google Analytics kunt gebruiken, kunnen we ook andere databronnen samenvoegen in een datawarehouse. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van uw e-mailmarketingprogramma of webshopdata. Door data te combineren creëert u nieuwe inzichten, welke u uit uw pakketten afzonderlijk nooit zult halen. Bekijk hier een overzicht van alle mogelijke koppelingen. 

Power BI rapportages voor Google Analytics

Liever direct aan de slag met een Power BI rapportage? Maak dan gebruik van onze kant-en-klare Power BI templates.

Beschikbare templates voor Google Analytics:

In 5 stappen uw eigen Google Analytics rapportages ontwikkelen?

Download direct onze gratis Power BI Guide en ontdek hoe u in slechts 5 stappen de perfecte Google Analytics rapportage(s) kunt ontwikkelen.
Wat zijn de voordelen van de Power BI koppeling met Google Analytics?

Alle data benaderbaar

Alle data is via de Google Analytics API te benaderen door onze Power BI connector. Hierdoor kunt u aan de slag met het ontwikkelen van al uw gewenste Power BI rapportages.

Rapportages beschikbaar

Direct aan de slag met Power BI en uw Google Analytics data? Dan kunt u gebruik maken van onze kant-en-klare Power BI rapportages. Hierdoor heeft u binnen enkele ogenblikken inzicht in de belangrijkste KPI's.

Databronnen combineren

Naast de data vanuit Google Analytics kunt u ook andere pakketten koppelen, om data samen te voegen en tegen elkaar af te zetten. Hierdoor creëert u nieuwe inzichten.

Veel analysemogelijkheden

Door de hoeveelheid verschillende Analytics data, kunt u verschillende analyses maken. Denk bijvoorbeeld aan consolidatie, benchmarking, predictive analytics en forecasting.

Data altijd actueel

De Power BI connector vernieuwd iedere nacht de data. Hierdoor kijkt u op ieder moment van de dag naar de meest actuele data. Indien wenselijk kan de frequentie verhoogd worden.

Voor ieder apparaat geschikt

BI tools, zoals Power BI, functioneren uitstekend op alle mobiele devices. Hierdoor heeft u altijd en overal ter wereld inzicht in de belangrijkste KPI's.

3 stappen naar meer inzicht
Aan de slag met de Power BI koppeling voor Google Analytics
power-bi-koppelen-aan-exact-online-powerbi-connector
Opstarten van de proefperiode

Na het aanvragen van de proefperiode voor de Google Analytics connector, ontvangt u direct een bevestigingsmail met verdere instructies.

Aan de slag met Power BI

Nadat de koppeling met Google Analytics gemaakt is, kunt u aan de slag met het ontwikkelen van uw eigen Power BI rapportages.

Inzicht!

Wanneer uw Google Analytics data helder gevisualiseerd is in Power BI, kunt u aan de slag met het analyseren van uw data.

Kosten

€75

Per maand

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?

Start direct jouw gratis proefperiode

  • 30 dagen gratis proberen;
  • Start op wanneer het jou uitkomt;
  • Kant-en-klare Power BI rapportages beschikbaar;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Power BI Guide - 5 stappen naar de perfecte Power BI rapportage

De Power BI Guide bevat onder andere de volgende onderwerpen:

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.