Werk datagedreven, en til de marketingafdeling naar een hoger niveau

Al jouw data in één Power BI Marketing Dashboard

Hoe werkt het Power BI Marketing Dashboard?

Op de marketingafdeling worden vaak verschillende platformen gebruikt om marketingactiviteiten uit te voeren. Met het Power BI Marketing Dashboard krijg je inzicht in de cijfers van al deze platformen. In dit dashboard zijn de meest gebruikte marketing analyses samengevoegd maar er bestaat ook de mogelijkheid om de door jou gewenste analyse toe te voegen. 

Om met de Power BI marketing rapportage te starten,  maakt een van onze Power BI connectoren een koppeling met de softwarepakketten binnen jouw organisatie. Vervolgens wordt alle gewenste marketing data geautomatiseerd ingeladen in het Power BI Dashboard en wordt deze voor je klaargezet in de online omgeving van Power BI, Power BI Service. Vanuit deze omgeving kan jouw organisatie het dashboard analyseren en met andere collega’s delen. Hierdoor heb je altijd en overal inzicht in jouw marketing data. 

Welke informatie bevat het Power BI Marketing Dashboard?

Naast de basis inzichten zoals  website bezoekers en return on advertising spend (ROAS), biedt het dashboard de mogelijkheid om in te kunnen zoomen op detailniveau. Je krijgt hierdoor volledig inzicht in de verschillende statistieken van marketing-campagnes. Met het Power BI Marketing Dashboard krijg je inzicht in onder andere:

 • Google Analytics (website traffic, sessies, bounce rate);
 • Google Ads (ROAS, CPC, CTR);
 • Tracking van UTM tags;
 • Social media traffic; 
marketing-rapportage-report-power-bi
marketing-rapportage-report-power-bi
Waarom een kant-en-klaar Power BI Dashboard?

Door middel van het Power BI Marketing Dashboard krijg je in één oogopslag inzicht in jouw cijfers. Denk hierbij aan websitestatistieken, social media cijfers, marketing campagnes, nieuwsbrieven, etc. Door het Power BI Marketing Dashboard kun je betere beslissingen nemen op basis van actuele cijfers.  

In ons Power BI Marketing Dashboard krijg je correcte cijfers en gegevens te zien. Dit komt doordat de omzetgegevens worden gehaald uit boekhoudpakketten en wordt niet gemeten vanuit Google Analytics. Ook is er geen sprake van sampling bij de gegevens. Ongeacht de hoeveelheid websitebezoekers, het Power BI Marketing Dashboard laat de correcte cijfers zien. Daarnaast komt het vaak voor dat bij Google Analytics je maar twee dimensies kunt toevoegen waardoor je beperkte filters kan toevoegen en niet volledige inzicht in de data krijgt. Bij het Power BI Marketing Dashboard is dit niet het geval. Je kunt meerdere filters toepassen waardoor je veel meer inzicht in jouw data krijgt en datagedreven besluiten kunt nemen. Door het gebruik van het kant-en-klare Marketing Dashboard bespaar je veel tijd doordat je niet meer apart voor elke platform of tool de statistieken bij elkaar hoeft te zoeken. Al deze data staat voor je klaar in jouw kant-en-klare Power BI Marketing Dashboard. Dit kant-en-klare Marketing Dashboard vormt ook een goede basis voor een maatwerkrapportage.

Power BI Marketing Dashboard proberen?

De demo is volledig interactief. Je kunt verschillende functionaliteiten van het marketing dashboard uitproberen. Zo kun je onderin navigeren tussen verschillende pagina’s, kun je gebruik maken van meerdere filters en zijn de visuals interactief te gebruiken.

Zullen we je meer vertellen over het Power BI Marketing Dashboard? Plan een demo met een van onze specialisten.

Hoe kun je gebruik maken van het Power BI Marketing Dashboard?

Er zijn diverse mogelijkheden om het Power BI Marketing Dashboard af te nemen die past bij jouw organisatie. De kosten die hier aan verbonden zijn, zijn afhankelijk van jouw keuze. De verschillende mogelijkheden hebben we hieronder op een rijtje gezet:

 • Het Power BI Marketing Dashboard in abonnementsvorm
  Het Power BI Marketing Dashboard kan in abonnementsvorm afgenomen worden. Dit betekent dat er maandelijks een vast bedrag betaald moet worden voor het gebruik van het marketing dashboard. Het Power BI dashboard kun je vervolgens in de online omgeving van Power BI gebruiken, en met jouw collega’s delen. Naar wens kunnen onze BI-specialisten aanvullende analyses toevoegen, of wijzigingen aanbrengen in de rapportage. Je kunt bij een abonnement zelf géén wijzigingen doorvoeren.
 • De Power BI rapportage overnemen
  Wil je Business Intelligence en Power BI verder uitrollen binnen jouw organisatie? Dan kun je door dit kant-en-klare dashboard een goede fundering neerzetten voor de verdere uitrol hiervan. Door het dashboard over te nemen word je eigenaar van de rapportage, waarna je het dashboard volledig naar wens kunt aanpassen en/of uitbouwen. Je kunt visualisaties toevoegen, aanpassen, de huisstijl veranderen, wat je maar wilt. Uiteraard kunnen onze BI-specialisten je ook ondersteunen bij het verder realiseren van jouw BI wensen.

  Verder praten over de kosten van ons Power BI Marketing Dashboard, en de oplossing die het beste bij jouw organisatie past? Plan dan vrijblijvend een online kennismaking in om de mogelijkheden te bespreken. 

Voordelen van het Power BI Marketing Dashboard

Microsoft integratie

Het Power BI dashboard kan perfect geïntegreerd worden in jouw Microsoft omgeving, zoals Microsoft Teams en SharePoint

Schaal- en betaalbaar

Het Power BI Dashboard is perfect voor zowel het MKB als voor Corporate, en groeit makkelijk mee met jouw organisatie.

Deel met collega's

Het dashboard kan in Power BI Service, de online omgeving van Power BI, eenvoudig gedeeld worden met jouw collega's.

Direct analyseren

Doordat de belangrijkste marketing rapportages voor jou zijn uitgewerkt, kun je direct aan de slag met het analyseren.

In house development

Onze developers en BI consultants zorgen ervoor dat onze Power BI dashboard altijd de laatste ontwikkelingen op het gebied van BI bevatten.

Volledig aanpasbaar

Het dashboard kan altijd naar wens worden aangepast, door bijvoorbeeld het toevoegen van nieuwe analyses. Daarnaast kan deze ook in jouw huisstijl worden gezet.

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?
inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.