Werken bij KPI Solutions

Search
Close this search box.

Power BI

Waarom zou je er voor kiezen?

Wat is Power BI?

Microsoft Power BI is een krachtige en gebruiksvriendelijke Business Intelligence-tool die volgens KPI Solutions binnen de gehele organisatie kan worden ingezet voor effectieve bedrijfsanalyse. Het stelt organisaties in staat data te visualiseren en inzichten eenvoudig te delen, waardoor besluitvorming op alle niveaus ondersteund wordt. KPI Solutions benadrukt dat met Power BI honderden databronnen naadloos met elkaar kunnen worden gekoppeld in één geïntegreerde rapportageomgeving. Dit ontsluit inzichten die voorheen verborgen bleven en brengt data tot leven met hoogstaande visualisaties.

De essentie van Power BI, zoals uitgelegd door KPI Solutions, ligt in het transformeren van data naar actiegerichte rapportages en dashboards. Deze tools bieden diepgaande inzichten in de belangrijkste bedrijfsprestaties door middel van intuïtieve datavisualisaties. Deze visualisaties zijn ontworpen om voor iedereen begrijpelijk te zijn, zodat alle gebruikers de rapportages kunnen analyseren om tijdig kansen te identificeren en bedreigingen te signaleren. Dit faciliteert een proactieve benadering van besluitvorming, waardoor organisaties snel en effectief kunnen reageren op veranderende omstandigheden. Volgens KPI Solutions maakt deze toegankelijkheid en veelzijdigheid van Power BI het een onmisbaar instrument voor moderne organisaties die streven naar datagedreven inzichten en acties.

        Voordelen van Power BI

  • Gerichte en gepersonaliseerde analyses van bedrijfsgegevens
  • Eenvoudig te integreren met externe databronnen en andere Microsoftprogamma’s
  • Gebruiksvriendelijk
  • Schaalbaar en gemakkelijk te delen binnen de organisatie
  • Altijd actuele gegevens van je organisatie door automatische gegevensvernieuwing
work-progress_5696245

Waarom kiezen voor Power BI in plaats van een andere BI tool?

Naast Power BI zijn er ook nog andere BI-tools op de markt. Denk bijvoorbeeld aan Qlik en Tableau. Tóch wordt er vaker voor Microsoft Power BI gekozen als BI-tool. Waarom? Power BI is laagdrempelig om mee te starten, gezien je gratis kunt beginnen. Wil je daarna upgraden? Dan betaal je 10 dollar per maand per gebruiker. Daarnaast biedt het ontzettend veel mogelijkheden met de vaak al bestaande Office-365 omgeving binnen een organisatie. Power BI is hierin namelijk makkelijk te integreren, wat vele voordelen met zich mee brengt. Kortom, het is betaalbaar, schaalbaar en makkelijk te integreren binnen een bestaande Office omgeving. 

1024px-New_Power_BI_Logo.svg

Waarom werken wij met Microsoft Power BI?

Wij werken met Power BI omdat het een innovatieve Business Intelligence tool is. Microsoft Power BI biedt een tal aan mogelijkheden, waardoor iedere organisatie, zowel groot als klein, verder kan groeien. De vele visualisatiemogelijkheden die Power BI biedt, de oneindige koppelingen met databronnen én integraties met Office 365 (zoals Microsoft Teams en SharePoint), maken Power BI tot dé leider op het gebied van Business Intelligence tools. Niet voor niets is Microsoft voor het 15e jaar op rij verkozen is tot leider op het gebied van Business Intelligence & Analytics. 

De ins en outs van Microsoft Power BI

Al 15 jaar op rij #1 in Gartner's Magic Quadrant

De voordelen van Power BI

Gebruiksvriendelijk: Power BI is een gebruiksvriendelijke tool, waardoor Power BI ook ideaal is voor gebruikers met weinig technische kennis;

Flexibel: Power BI maakt het mogelijk om gegevens te verzamelen van verschillende bronnen en deze te verbinden en te analyseren in één rapportage;

Visualisatie: Power BI biedt vele visualisatiemogelijkheden, zoals grafieken, tabellen, en kaarten, die gebruikers kunnen helpen om gegevens op een duidelijke manier te begrijpen;

Data-analyse: Power BI biedt een aantal krachtige analyse-tools, zoals Power Query en Power Pivot, die gebruikers in staat stellen om gegevens te analyseren;

Delen en samenwerken: Power BI maakt het mogelijk om rapportages te delen met andere gebruikers en samen te werken aan verschillende datasets; 

Integratie: Power BI integreert eenvoudig met andere Microsoft-producten zoals Microsoft Teams en SharePoint. Hierdoor kun je eenvoudiger data delen met collega’s;

Schaalbaar: Power BI is een cloud-gebaseerde oplossing die eenvoudig kan worden uitgebreid naar grotere groepen gebruikers of gegevens binnen de organisatie.

KPI Solutions-KPI-management-rapportage-data gedreven werken
Power BI dashboards

Maak gebruik van één of meerdere standaard rapportages en krijg snel waardevolle inzichten uit de data van je organisatie. Denk hierbij aan dashboards voor finance, sales, productie, HR, inkoop, liquiditeit en meer. Bij elke rapportage is het mogelijk om maatwerk toe te passen om de rapportage gericht op jouw organisatie toe te passen. Bekijk hieronder een aantal van onze meest gebruikte dashboards of klik op de knop om het gehele overzicht aan dashboards te bekijken. 

KPI Solutions-KPI'S-Opstellen-dashboards-meeting-communicatie-training-machine-learning

Combineer al jouw databronnen in één Power BI rapportage of dashboard

Microsoft Power BI is een enorm rijke en krachtige tool, die het mogelijk maakt om data om te zetten in visuele rapportages. Door middel van Power BI kunnen alle gewenste databronnen binnen een organisatie gecombineerd worden in één rapportage. Dankzij de vele visualisatiemogelijkheden komt deze data vervolgens tot ‘leven’ waardoor beslissers op ieder niveau grip krijgen op de cijfers doordat ze informatie eenvoudig tot zich kunnen nemen.

Cijfers zijn op ieder moment van de dag, via ieder gewenst device, te raadplegen in de online omgeving van Power BI. Hierdoor beschikt jouw organisatie altijd over de meest actuele cijfers om belangrijke bedrijfsbeslissingen op te baseren. Niet alleen belangrijk voor de eigen bedrijfsvoering, maar ook interessant om beter te kunnen acteren op concurrenten.

Door te starten met Power BI ontwikkelt jouw organisatie een prachtig fundament om datagedreven te werken, en (bedrijfs)beslissingen te nemen op basis van actuele data en feiten. 

Verbind jouw organisatie

Microsoft Power BI is de ultieme tool om organisaties te helpen een brug te slaan tussen het management en de operationele afdelingen. Dit komt doordat Power BI de performance binnen een organisatie inzichtelijk maakt en presenteert door middel van heldere en hoogstaande datavisualisaties. Het maakt niet uit of je de financiële gegevens van afgelopen week wilt inzien, de marge van een product wilt vergelijken of inzicht wilt in de realisatie ten op zichtte van het budget bij jouw project – middels Power BI is het mogelijk om ieder gewenst inzicht te creëren. Hierdoor worden afdelingen uitgedaagd om kritisch(er) naar hun data te kijken, en hier vragen over te stellen. Hierdoor verbetert de samenwerking tussen de afdelingen, door het delen van rapportages en bevindingen.

rapportage
powerbi-integratie-met-microsoft-teams
Haal alles uit jouw Microsoft omgeving

Zoals de naam al doet vermoeden is Power BI een Microsoft product. Hierdoor is Power BI eenvoudig te integreren binnen de vaak al bestaande Microsoft omgeving. Dit geeft als voordeel dat de impact van nieuwe inzichten gemakkelijk en snel gedeeld kunnen worden met teamleden en andere collega’s binnen de organisatie via hulpprogramma’s van Microsoft, zoals Microsoft Teams en Sharepoint. Deze functionaliteiten stimuleren het verkennen van gegevens en delen van inzichten met een intuïtieve en vertrouwde ervaring die eruitziet en werkt als de andere Microsoft technologieën die jouw afdelingen al gebruiken. 

Verder praten over de mogelijkheden van Power BI voor jouw organisatie?

Plan dan vrijblijvend een kennismaking in met een van onze BI-specialisten, en ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie. 

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Filter op categorie

Opstarten

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de de koppeling op te starten. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Opstarten

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de de koppeling op te starten. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Plan vrijblijvend een kennismaking​

Wij ondersteunen en begeleiden organisaties bij strategische besluitvorming door datagedreven te werken

Vrijblijvend

We denken vrijblijvend met je mee om te inventariseren welk vraagstuk je hebt binnen jouw organisatie.

Kies zelf een datum en tijd

Om het makkelijker te maken, kun je zelf een meeting in onze agenda plannen.

Organisatie centraal

De kennismaking wordt volledig toegespitst op jouw organisatie en vraagstuk. Zo kunnen we achterhalen welke behoefte er is.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.