Waarom kiezen voor Microsoft Power BI?

Alle voordelen op een rijtje!

Al 6 jarenlang de beste BI tool

De ins en outs van Microsoft Power BI

Microsoft Power BI is een Business Intelligence tool welke binnen de gehele organisatie ingezet kan worden. Power BI is een oplossing voor bedrijfsanalyse, waarmee data kan worden gevisualiseerd en inzichten eenvoudig binnen de organisatie gedeeld kunnen worden. Er kunnen honderden databronnen met elkaar gekoppeld worden in één rapportage, waardoor inzichten ontstaan die eerder nooit zichtbaar waren. Hierdoor kan de data tot leven worden gebracht, door middel van de hoogstaande visualisaties die Power BI te bieden heeft.

De kracht van Power BI is dat de data omgezet kan worden tot actiegerichte rapportages, die inzichten bieden in de belangrijkste bedrijfsprestaties door middel van diverse visualisaties. Deze visualisaties worden zo gemaakt, dat deze voor iedereen te begrijpen zijn. Hierdoor kan iedereen de rapportages eenvoudig analyseren en tijdig kansen en bedreigingen signaleren, waardoor er direct actie ondernemen kan worden. 

Waarom kiezen voor Power BI in plaats van een andere BI tool?

Naast Power BI zijn er ook nog andere BI tools op de markt. Denk bijvoorbeeld aan Qlik en Tableau. Tóch wordt er vaker voor Microsoft Power BI gekozen als BI tool. Waarom? Power BI is namelijk laagdrempelig om mee te starten, gezien je geheel gratis kunt beginnen. Wil je daarna upgraden? Dan betaal je slechts 10 dollar per maand per gebruiker. Daarnaast biedt het ontzettend veel mogelijkheden met de vaak al bestaande office365 omgeving binnen een organisatie. Power BI is hierin namelijk makkelijk te integreren, wat vele voordelen met zich mee brengt. 

Waarom werken wij met Microsoft Power BI?

Wij werken met Power BI omdat het een innovatieve Business Intelligence tool is. Power BI biedt een tal aan mogelijkheden, waardoor iedere organisatie verder kan groeien. De vele visualisatiemogelijkheden die Power BI biedt, de oneindige koppelingen met databronnen én integraties met Office 365 (zoals Microsoft Teams), maken Power BI tot dé leider op het gebied van Business Intelligence tools. 

Vertrouw op de leider binnen de industrie

Gartner erkent Microsoft al jarenlang op rij als leider in het Gartner Magic Quadrant for Analytics and Business Intelligence Platforms.

Haal alles uit uw Microsoft omgeving

Zoals de naam al doet vermoeden is Power BI een Microsoft product. Hierdoor is Power BI eenvoudig te integreren binnen de vaak al bestaande Microsoft omgeving. Dit geeft als voordelen dat de impact van nieuwe inzichten gemakkelijk en snel gedeeld kunnen worden met teamleden en andere collega’s binnen de organisatie via hulpprogramma’s van Microsoft, zoals Microsoft Teams. Deze functionaliteiten stimuleren het verkennen van gegevens en delen van inzichten met een intuïtieve en vertrouwde ervaring die eruitziet en werkt als de andere Microsoft technologieën die uw afdelingen al gebruiken. 

powerbi-integratie-met-microsoft-teams
powerbi-exact-globe-exact-synergy

Uw organisatie naar een hoger niveau tillen?

Wij helpen u graag! Data gedreven werken is immers de toekomst. Onze professionals vertellen u graag alles over de mogelijkheden van Power BI in uw situatie. Ze laten graag een interactieve demo zien, toegespitst op uw organisatie. Geïnteresseerd? Plan dan direct uw gratis (online) demo in.