Transport en logistiek Dashboard

Transport- en logistiekbeheer met visualisaties in Power BI

Is het voor jou een uitdaging om grip te krijgen op de complexiteit van jouw transport- en logistieke operaties? KPI Solutions heeft de oplossing met het Power BI Transport en Logistiek Dashboard. Dit dashboard biedt gedetailleerde rapportage om inzicht te verschaffen in diverse aspecten van jouw logistieke activiteiten. Je kunt onder andere het brandstofverbruik van jouw wagenpark analyseren, ritten per voertuig in kaart brengen voor verbeterde efficiëntie, gemiddelde laadtijden onderzoeken en nog veel meer. Hiermee kun je datagestuurde beslissingen nemen en proactief bijsturen wanneer dat nodig is.

Demo transport en logistiek Dashboard

De demo is volledig interactief. Je kunt verschillende functionaliteiten van het Transport en Logistiek Dashboard proberen. Zo kun je onderin navigeren tussen verschillende pagina’s, kun je gebruik maken van meerdere filters en zijn de visuals interactief te gebruiken.

Wil je het volledige Power BI Dashboard proberen of weten hoe we dit op maat kunnen maken voor jouw organisatie?

Waarom een transport en logistiek Dashboard?

Het beheer van transport- en logistieke operaties kan een uitdagende onderneming zijn, met tal van bewegende delen, complexe planningen en voortdurende druk om kosten te beheersen. In deze veeleisende sector is toegang hebben tot nauwkeurige informatie en inzicht in actuele gegevens van onschatbare waarde.

Ons dashboard is ontworpen om jouw transport- en logistieke beheer naar een hoger niveau te tillen door je de tools te bieden die je nodig hebt om efficiënter te werken, kosten te besparen en datagedreven beslissingen te nemen.

Het dashboard biedt actueel inzicht in zowel transport- als productieprocessen. Hierdoor kun je inefficiënties identificeren en corrigeren, wat resulteert in een verbeterde algehele efficiëntie.

Door transport- en productiegegevens te combineren, kun je beter plannen en resources toewijzen. Dit leidt tot een efficiëntere productieplanning en kortere doorlooptijden.

Het dashboard biedt gedetailleerde informatie over transportkosten, productiekosten en andere uitgaven. Hierdoor kun je kosten beter beheren en onnodige uitgaven vermijden.

Met uitgebreide rapporten en analyses kun je datagestuurde beslissingen nemen. Dit helpt bij het identificeren van trends en het optimaliseren van zowel transport- als productiestrategieën.

Door actuele inzichten word je in staat gesteld om snel te reageren op veranderingen in zowel transport- als productieomgevingen. Hiermee kun je proactief problemen aanpakken voordat ze groter worden, wat de algehele bedrijfsprestaties ten goede komt.

Hoe kun je gebruik maken van het Power BI Transport en Logistiek Dashboard?

Power BI Dashboard overnemen

Met dit dashboard leg je een solide basis voor verdere implementatie. Neem het dashboard over, word eigenaar van de rapportage en pas het volledig naar jouw behoeften aan. Voeg visualisaties toe, pas aan in jouw huisstijl en meer. Onze BI-specialisten staan klaar om jouw BI-doelen te verwezenlijken en verder te ondersteunen.

Power BI Dashboard in abonnementsvorm

Je kunt het Power BI Dashboard in abonnementsvorm afnemen. Hierbij betaal je maandelijks een vast bedrag voor het gebruik van het Power BI Dashboard. De Power BI rapportage is beschikbaar in de online omgeving van Power BI, waar je deze kunt delen met collega’s. Onze BI-specialisten kunnen extra analyses toevoegen of wijzigingen aanbrengen op verzoek. Let op: bij een abonnement kun je zelf geen wijzigingen doorvoeren.

kpi-solutions-transport-logistiek

Waar krijg je inzicht in met ons Power BI Dashboard?

Je kunt inzicht krijgen in de efficiëntie van transportroutes, bezettingsgraden van voertuigen en chauffeursprestaties. Dit helpt bij het identificeren van mogelijkheden voor optimalisatie en kostenbesparing.

Het dashboard geeft informatie over de tijdigheid van leveringen, de gemiddelde levertijden en eventuele vertragingen. Hiermee kun je klanttevredenheid verbeteren en leveringsprocessen stroomlijnen.

Je kunt het brandstofverbruik van jouw wagenpark analyseren en trends identificeren. Dit helpt bij het verminderen van brandstofkosten en het bevorderen van milieuvriendelijkheid.

Het dashboard biedt inzicht in voorraadniveaus en -bewegingen, wat essentieel is voor het minimaliseren van voorraadkosten en het voorkomen van tekorten of overschotten.

Je kunt gedetailleerde analyses uitvoeren van transport- en logistiekkosten, inclusief arbeidskosten, onderhoudskosten en externe dienstverleners. Dit helpt bij het optimaliseren van budgetten en kostenbeheersing.

Het dashboard kan helpen bij het identificeren van de meest efficiënte routes voor transport, wat leidt tot kortere reistijden en lagere transportkosten.

Je kunt gegevens bijhouden met betrekking tot naleving van regelgeving, veiligheidsprestaties en ongevallen. Dit helpt bij het voldoen aan wettelijke eisen en het bevorderen van veiligheidsinitiatieven.

Je kunt klantgegevens analyseren om inzicht te krijgen in klantgedrag, voorkeuren en trends. Hierdoor kun je jouw dienstverlening beter afstemmen op de behoeften van klanten.

Het dashboard kan informatie verstrekken over leveranciersprestaties en relaties. Dit is waardevol voor het evalueren van leveranciers en het nemen van beslissingen over toeleveringsketenoptimalisatie.

Door historische gegevens te analyseren, kun je trends identificeren en voorspellingen doen voor toekomstige vraag, capaciteitsbehoeften en marktontwikkelingen.

Power BI Finance Dashboard

Microsoft integratie

Deel met collega's

Direct analyseren

In house development

Volledig aanpasbaar

kpi-solutions-hr-dashboard

Ontdek de kracht van ons Power BI Transport en Logistiek Dashboard

Met het Power BI Transport en Logistiek Dashboard heb je de tools binnen handbereik om jouw transport- en logistieke activiteiten naar een hoger niveau te tillen. Of je nu streeft naar verbeterde efficiëntie, kostenoptimalisatie of datagedreven besluitvorming, ons dashboard biedt de oplossing die jouw organisatie nodig heeft. Ons team staat klaar om met jou samen te werken, jouw specifieke behoeften te doorgronden en een op maat gemaakte oplossing te ontwikkelen die naadloos aansluit op jouw bedrijf.

Laten we gezamenlijk het pad naar succes in de transport- en logistieke sector bewandelen. Aarzel niet om nu contact met ons op te nemen om een afspraak te plannen en te ontdekken hoe ons dashboard jouw doelen kan verwezenlijken. Jouw succes staat centraal in onze missie, en we kijken er reikhalzend naar uit om met jou samen te werken.

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.