Werken bij KPI Solutions

Exact Online rapportages en dashboards in een handomdraai

Power BI koppeling met Exact Online

Wij zijn trots:
power-bi-connector-koppeling-exact-online

Ontwikkel uw eigen Exact Online rapportages en dashboards

Wat is de Power BI connector voor Exact Online?

Microsoft Power BI heeft standaard vele koppelingen beschikbaar met diverse softwarepakketten. Helaas zit Exact Online hier niet bij. Om toch Power BI rapportages te kunnen ontwikkelen op basis van Exact Online data is een koppeling nodig. Deze koppeling hebben wij gerealiseerd door het bouwen van een Power BI connector voor Exact Online. Deze connector kan verbinding maken met Exact Online en de gewenste data benaderen. Hierdoor kan de data vanuit Exact Online alsnog ingeladen worden in Power BI, of Excel, en gebruikt worden voor het maken van interactieve bedrijfsrapportages.

De Power BI Connector voor Exact Online maakt automatisch een koppeling met alle gewenste administraties in Exact Online. De gewenste data vanuit Exact, zoals bijvoorbeeld finance, sales, projecten enzovoorts, worden door de connector als het ware gekopieerd in een database. Door het gebruik van een database is de data beter beheersbaar, wordt de mogelijkheid gecreëerd om de data te transformeren en hiermee efficiënter om te gaan. Daarnaast is het gebruik van een database groeibestendig voor de organisatie, hoeft u niet te werken met een gateway én, misschien wel het grootste voordeel, kunnen er meerdere databronnen in één database (datawarehouse) gekoppeld worden. Zo kan de data vanuit Exact Online bijvoorbeeld gecombineerd worden met andere softwarepakketten of bijvoorbeeld uw websitedata. Wanneer de data klaar staat in de database, kunt u starten met het ontwikkelen van uw eigen rapportages. 

Hoe zit het precies?

Hoe werkt de Power BI connector voor Exact Online?

3 stappen naar het maken van uw eigen Exact Online rapportages en dashboards

01

Connectie maken

Om data vanuit Exact Online te kunnen benaderen voor rapportagedoeleinden, maakt de connector verbinding met de gewenste adminsitraties in Exact Online. 

02

Data inladen

U kunt zelf bepalen welke data u graag beschikbaar wilt hebben voor het maken van rapportages. De connector zorgt ervoor dat deze data voor u klaar komt te staan. 

03

Rapportages

Nadat alle data klaar is gezet door de connector kunt u zelf aan de slag met het ontwikkelen van rapportages en dashboards in Power BI, of andere gewenste tool(s) zoals bijvoorbeeld Excel. 

1.032 API endpoints te benaderen
Exact Online API
De verschillen tussen de verschillende Power BI connectoren voor Exact

Er zijn vele verschillende Power BI connectoren op de markt. Zo ook voor Exact Online. Het verschil tussen deze connectoren zit hem vaak in de manier van het ophalen en benaderen van data. Als een van de enige partijen op de markt benaderen wij de XML API van Exact Online. Hierdoor kunnen we 1.032 API endpoints benaderen en dus alle data vanuit Exact Online ophalen voor rapportage doeleinden. 

Naast het verschil tussen het ophalen en benaderen van data, werkt de ene partij met een directe koppeling (waarbij er gebruik wordt gemaakt van een ODBC connector en een gateway in Power BI) om de Exact API te benaderen. Hierdoor moet er altijd nog een tussenstap gemaakt worden betreffend incrementeel laden. Andere partijen, zoals wij, maken gebruik van een database waar de connector de data opslaat (in de cloud van Microsoft) en vanuit Power BI, en andere tools, te benaderen is. Dit is een bewuste, toekomstgerichte keuze. Door het gebruik van een database kunt u namelijk werken met views (combinaties van eigen gemaakte tabellen), waarin u de data van te voren al kunt filteren en transformeren. Hierdoor kunt u beheersbaarder en efficiënter met data omgaan. Daarnaast is de data in een database gericht op groei en creëert u, hoe groot of klein uw organisatie ook is, een prachtige start voor een datagedreven organisatie doordat er meerdere databronnen in één database gekoppeld kunnen worden en u dus alle data op één centrale plek heeft. Tevens heeft u hierdoor één versie van de waarheid. 

Nog één belangrijke reden waarom wij werken met een database is de aankondiging van Exact Online om de API limieten terug te schroeven en het aantal calls (het aantal keer dat er data opgevraagd mag worden) te verminderen. Hierdoor kunnen er problemen optreden met incrementeel laden middels de ODBC connector. Houd hier rekening mee indien u connectoren van andere partijen test. Tevens hebben we gemerkt dat niet alle partijen alle data kunnen benaderen. Houd hier dus ook rekening mee indien u zelf rapportages gaat ontwikkelen, zodat u gaandeweg niet voor verassingen komt te staan indien gewenste data niet beschikbaar is en u over moet stappen op een andere connector, en dus de rapportage weer opnieuw dient te ontwikkelen. 

Alle mogelijkheden van Power BI in combinatie met Exact Online ontdekken?

Download gratis ons whitepaper en wordt een expert op het gebied van Power BI en Exact Online! 

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.