Werken bij KPI Solutions

Power BI koppeling voor Dynamics 365

Power BI koppelen aan Microsoft Dynamics 365

Hoe werkt de Power BI connector voor Microsoft Dynamics 365?

Power BI koppeling Microsoft Dynamics 365

Wilt u Microsoft Dynamics 365 koppelen aan Power BI? Dan kunt u gebruik maken van de Power BI connector. De Power BI connector zorgt ervoor dat alle gewenste data vanuit Microsoft Dynamics 365 beschikbaar is voor rapportagedoeleinden in Power BI.

De Power BI connector maakt via de API van Microsoft Dynamics 365 een koppeling met de gewenste data. Vervolgens wordt deze data in een SQL-database geplaatst, waarna u deze vanuit uw gewenste BI-tool, zoals Power BI, kunt benaderen voor rapportagedoeleinden. 

Wat kunt u met Power BI en Microsoft Dynamics 365?

Met de Power BI connector voor Microsoft Dynamics 365 kunt u zelf aan de slag met het ontwikkelen van rapportages in BI-tools zoals Power BI. Doordat de Power BI connector alle gewenste data in duidelijke en gestructureerde tabellen in de database plaatst, heeft u geen technische kennis nodig om met de Power BI connector aan de slag te gaan. 

Wat zijn de mogelijkheden van de Power BI Microsoft Dynamics 365 connector?

De Power BI Microsoft Dynamics 365 connector biedt veel analysemogelijkheedn Doordat alle gewenste data via de Microsoft Dynamics 365 API benaderd kan worden, kunt u zelf in Power BI aan de slag met het ontwikkelen van verschillende analyses zoals

 • Liquiditeitsprognose;
 • Winst- en verliesrekening;
 • Omzet huidig jaar vs. omzet vorig jaar;
 • Vrije voorraad & besteladvies.

Naast het maken van analyses op basis van Microsoft Dynamics 365 data, kunt u ook andere databronnen vanuit uw organisatie samenvoegen in één datawarehouse. Hierdoor kunt u data in Power BI combineren en samenvoegen, om nieuwe inzichten te genereren. Bekijk hier alle te koppelen databronnen.

Power BI rapportages voor Microsoft Dynamics 365

Direct uw ruwe data omzetten in heldere inzichten? Maak dan gebruik van onze kant-en-klare Power BI templates, en start direct met het analyseren van uw data.

Beschikbare templates voor Microsoft Dynamics 365:

Aan de slag met Power BI en Microsoft Dynamics 365?

Leer de 5 stappen voor het ontwikkelen van de perfecte Microsoft Dynamics 365 rapportage in onze gratis Power BI Guide.
Wat zijn de voordelen van een Power BI koppeling met Microsoft Dynamics 365?

Alle data benaderbaar

De Power BI connector is in staat om via de API van Microsoft Dynamics 365 alle gewenste data te benaderen, welke u vervolgens kunt gebruiken als input voor de ontwikkeling van uw eigen Power BI rapportages.

Rapportages beschikbaar

Direct inzicht in uw Microsoft Dynamics 365 data? Dan kunt u gebruik maken van onze kant-en-klare Power BI rapportages, waardoor u binnen enkele ogenblikken kunt starten met het analyseren van uw data.

Databronnen combineren

Naast een koppeling met Microsoft Dynamics 365 kunt u ook andere connectoren samenvoegen met Dynamics in een datawarehouse. Hierdoor kunt u data in Power BI combineren om nieuwe inzichten te genereren.

Veel analysemogelijkheden

U heeft de mogelijkheid om verschillende soorten analyses te maken, gezien alle gewenste data uit Microsoft Dynamics 365 beschikbaar is. Denk bijvoorbeeld aan het consolideren van uw data, het toepassen van benchmarking, predictive analytics en forecasting.

Data altijd actueel

Beslissingen nemen op basis van actuele data. De Power BI connector zorgt ervoor dat uw data altijd actueel is, door deze minimaal 1x per nacht te vernieuwen. Hierdoor kijkt u overdag naar de meest actuele data. Indien wenselijk kan de frequentie verhoogd worden.

Voor ieder apparaat geschikt

Remote werken heeft de toekomst. Door te werken met Power BI heeft u op iedere moment van de dag, overal ter wereld, inzicht in uw cijfers. Power BI is namelijk uitstekende te gebruiken op mobiele devices zoals tablet, mobiel en zelfs op uw smartwatch.

3 stappen naar meer inzicht in uw Microsoft Dynamics 365 data
Starten met de Power BI connector voor Microsoft Dynamics 365?
power-bi-koppelen-aan-exact-online-powerbi-connector
Opstarten van de proefperiode

Na het aanvragen van de gratis proefperiode voor Microsoft Dynamics 365 ontvangt u direct een e-mail met verdere instructies om de proefperiode op te starten.

Aan de slag met Power BI

Wanneer de koppeling met Microsoft Dynamics 365 gemaakt is, kunt u starten met het ontwikkelen van uw eigen Power BI rapportages.

Inzicht!

Uw Microsoft Dynamics 365 rapportages gereed? Dan kunt u aan de slag met het analyseren van uw data en maken van datagedreven beslissingen.

Kosten

€50

Per maand

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?

Start direct jouw gratis proefperiode

 • 30 dagen gratis proberen;
 • Start op wanneer het jou uitkomt;
 • Kant-en-klare Power BI rapportages beschikbaar;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Power BI Guide - 5 stappen naar de perfecte Power BI rapportage

De Power BI Guide bevat onder andere de volgende onderwerpen:

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.